Een Opgedroogde Cartridge Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Opgedroogde Cartridge Herstellen
Een Opgedroogde Cartridge Herstellen

Video: Een Opgedroogde Cartridge Herstellen

Video: Een Opgedroogde Cartridge Herstellen
Video: DTM Print Tutorial: How to reactivate dried cartridges 2024, Mei
Anonim

Kleureninkjetprinters worden veel gebruikt vanwege hun lage prijs en goede afdrukkwaliteit. Maar ze hebben ook belangrijke nadelen - bijvoorbeeld een lage afdruksnelheid en frequente problemen met cartridges. Vooral als de cartridge lange tijd niet wordt gebruikt, kan de cartridge uitdrogen.

Een opgedroogde cartridge herstellen
Een opgedroogde cartridge herstellen

Noodzakelijk

  • - plastic deksel van het blik;
  • - alcohol of wodka;
  • - spuit of rubberen bol;
  • - oplossingen voor het weken van de patroon.

instructies:

Stap 1

De mogelijkheid om een cartridge te herstellen hangt direct af van hoe lang deze in gedroogde staat heeft gestaan. Met een periode van een paar weken is de kans om het te doen herleven vrij groot. Als het maanden duurt, kunt u proberen de cartridge weer tot leven te brengen, maar de kans op succes is klein.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om gedroogde cartridges te herstellen. Probeer de eenvoudigste, en als er geen resultaat is, ga dan verder met complexere herstelopties. Bereid voor de eerste procedure een plastic potdeksel, een spuit en alcohol of wodka voor. Giet alcohol in de dop en laat de cartridge met de printkop naar beneden in de dop zakken. Laat de patroon een paar uur weken en haal hem dan uit de alcohol. Steek de spuit in het bovenste gat en probeer de patroon met een krachtige luchtstraal uit de spuit te blazen.

Stap 3

Als dit niet lukt, probeert u de volgende methode. Zet een ketel water op het gas, wacht tot het kookt. Plaats daarna de gedroogde patroonkop 3-5 seconden onder de stoomstraal. Pas op dat u de patroon in de stoomstraal niet overbelicht, anders kunt u deze verpesten! Probeer de patroon met een spuit door te spoelen, plaats hem dan ongeveer vijf keer terug in stoom, enzovoort. Met deze optie kunt u zelfs grondig gedroogde cartridges reinigen. Gebruik het niet onmiddellijk, laat de patroon vooraf in alcohol weken.

Stap 4

Als de stoom niet helpt om het patroon te reinigen, probeer het dan in speciaal voorbereide oplossingen te weken. De verouderingsperiode in elk is binnen een dag. Voor de eerste procedure heeft u een zure oplossing nodig, de samenstelling ervan: 10% azijnzuuressentie, 10% alcohol, 80% gedestilleerd water. Bereid voor de tweede een neutrale oplossing van 10% glycerine, 10% alcohol en 80% gedestilleerd water. De derde oplossing is alkalisch: 10% ammoniak, 10% alcohol, 10% glycerine, 70% gedestilleerd water.

Stap 5

Het gebruik van verschillende oplossingen is een zeer goede methode, omdat de opeenvolgende verandering van het medium van zuur naar alkalisch zelfs de meest hardnekkige afzettingen laat oplossen. Probeer na het weken in elke oplossing de patroon met een spuit door te spoelen. In plaats van een spuit kan een rubberen bol worden gebruikt.

Aanbevolen: