Een Schijf Coderen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Coderen
Een Schijf Coderen

Video: Een Schijf Coderen

Video: Een Schijf Coderen
Video: Het CODEREN van interviews | SCRIPTIE Tips 2024, Mei
Anonim

Elke persoon heeft zijn eigen geheimen. En hoe meer computers in het leven van mensen komen, hoe meer geheimen ze vertrouwen om de machine te bewaren. Maar het bewaren van privé-informatie op een pc is helemaal niet veilig. Zelfs als gebruikersaccounts met een wachtwoord zijn beveiligd, zelfs als er een wachtwoord is ingesteld in het BIOS, kan iedereen met fysieke toegang tot de computer de harde schijf loskoppelen en er informatie van kopiëren. En wanneer mensen zich dit beangstigende feit realiseren, denken ze onwillekeurig na over hoe ze de schijf kunnen coderen en daarmee hun gegevens betrouwbaar kunnen beschermen. Gelukkig zijn er nu betrouwbare gratis programma's die de functionaliteit bieden die je nodig hebt.

Een schijf coderen en
Een schijf coderen en

Noodzakelijk

Gratis TrueCrypt-coderingssoftware beschikbaar om te downloaden op truecrypt.org

instructies:

Stap 1

Kopieer de volledige inhoud van de versleutelde schijf naar een map op een andere schijf. Gebruik de bestandsbeheerder of de kopieermogelijkheden van het besturingssysteem.

Stap 2

Begin met het maken van een nieuw versleuteld volume. Start TrueCrypt. Selecteer "Volumes" en "Nieuw volume maken…" in het menu. De TrueCrypt Volume Creation Wizard wordt geopend. Selecteer op de eerste pagina van de wizard "Een niet-systeempartitie / schijf versleutelen" en klik op "Volgende". Selecteer op de volgende pagina "Standaard TrueCrypt-volume", klik op de knop "Volgende". Klik op de derde pagina op de knop "Apparaat selecteren". Selecteer in het dialoogvenster "Selecteer een partitie of apparaat" dat verschijnt de schijf die u wilt versleutelen, klik op "OK". Klik op "Volgende". De volgende pagina van de wizard wordt geopend. Selecteer "Gecodeerd volume maken en formatteren", klik op "Volgende". Geef vervolgens de algoritmen encryptie en hashing op in de vervolgkeuzelijsten van de huidige pagina, klik op de knop "Volgende". Klik nogmaals op de knop Volgende. Voer in het veld "Wachtwoord" het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de disk, bevestig in het veld "Bevestigen" het ingevoerde wachtwoord. Klik op "Volgende".

Stap 3

Formatteer de schijf. Verplaats de muiscursor enige tijd willekeurig binnen de huidige pagina van de Wizard Versleuteld volume maken. Dit is nodig om willekeurige getallen te genereren voor coderingsalgoritmen. Selecteer in de vervolgkeuzelijsten het bestandssysteem en de clustergrootte van het volume. Klik op de knop "Formaat". Klik in het waarschuwingsvenster dat verschijnt op de knop "Ja".

Stap 4

Wacht tot het einde van het formatteringsproces. Dit kan lang duren als de te formatteren schijfpartitie groot genoeg is. Klik in de berichtdialoogvensters die verschijnen na het formatteren op de "OK"-knoppen. Klik op de knop "Afsluiten".

Stap 5

Koppel het nieuwe versleutelde volume. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop "Apparaat selecteren …". Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt het gecodeerde volume en klik op de knop "OK". Selecteer een stationsletter uit de lijst boven aan het toepassingsvenster. Klik op de knop Mount onder aan het TrueCrypt-venster. Er verschijnt een dialoogvenster voor het invoeren van het wachtwoord voor de schijf. Voer wachtwoord in. Er verschijnt een nieuw station in de lijst met stations op uw computer, aangegeven door de eerder geselecteerde stationsletter.

Stap 6

Kopieer de bestanden die in de eerste stap zijn opgeslagen naar het versleutelde volume. Gebruik het bestandsbeheerprogramma of de functies van het besturingssysteem.

Aanbevolen: