Een Nieuw BIOS Installeren

Inhoudsopgave:

Een Nieuw BIOS Installeren
Een Nieuw BIOS Installeren

Video: Een Nieuw BIOS Installeren

Video: Een Nieuw BIOS Installeren
Video: Update Your BIOS in 5 Minutes — Tech Deals Guide 2024, Mei
Anonim

Het installeren van een nieuwe BIOS-versie kan nieuwe mogelijkheden openen voor het overlocken en werken met de inhoud van de computer. Een upgrade lost vaak oude hardwarefouten op. De fabrikant werkt de BIOS-versie voor zijn moederborden vaak bij en biedt gebruikers verschillende installatiepaden - via DOS of rechtstreeks vanaf het systeem.

Een nieuw BIOS installeren
Een nieuw BIOS installeren

Noodzakelijk

  • - afbeelding van een opstartbare diskette Windows 98 of Windows ME;
  • - de flasher en de BIOS-firmware zelf, gedownload van de website van de fabrikant van het moederbord

instructies:

Stap 1

Om het BIOS te flashen, moet u de firmware zelf en het flasher-programma downloaden van de website van de fabrikant. Download ook de opstartbare diskette-image van Windows 98.

Stap 2

Maak een opstartschijf door het pad naar het imagebestand van de opstartdiskette op te geven en de juiste BIOS-bestanden aan de schijf toe te voegen. Dit kan met Nero of Ultra ISO. Het schrijfalgoritme in deze toepassingen is vergelijkbaar. U moet het systeemkopiebestand openen met behulp van het programma en de bestanden kopiëren vanuit het BIOS zelf.

Stap 3

Reset de BIOS-versie. Verwijder hiervoor de batterij ongeveer 10 minuten uit het moederbord of selecteer "Load Defaults BIOS" in de instellingen.

Stap 4

Plaats de gebrande schijf in het station, start uw computer opnieuw op. De opdrachtregel wordt gestart. Typ "dir", de firmware- en BIOS-bestanden worden weergegeven. Kopieer de awdflash.exe en kopieer de nf3916.bin-bestanden naar de virtuele schijf met behulp van de kopieeropdrachten (“copy awdflash.exe C:” en “copy nf3916.bin C:”).

Stap 5

Ga naar de juiste sectie met de opdracht "C:". Stel de opties "awdflash nf3916.bin oldbios.bin / py / sy / cc / cp / cd / e" in.

Stap 6

Kopieer de oude versie terug naar de diskette (commando "copy oldbios.bin A:") en start de computer opnieuw op met de sneltoetsen Ctr, alt="Image" en Del. U kunt naar het BIOS gaan en de gewenste instellingen maken.

Aanbevolen: