Een Nieuw Mountain Lion-systeem Installeren

Een Nieuw Mountain Lion-systeem Installeren
Een Nieuw Mountain Lion-systeem Installeren

Video: Een Nieuw Mountain Lion-systeem Installeren

Video: Een Nieuw Mountain Lion-systeem Installeren
Video: Quick-Lock® Hook-On systeem installeren (NL) 2024, Mei
Anonim

Het nieuwe besturingssysteem voor Apple-computers werd uitgebracht op 25 juli 2012. Ze ontving de aanduiding OS X 10.8 en haar eigen naam Mountain Lion, wat zich vertaalt als "bergleeuw" of "poema". Met een paar vereisten is het installeren van een nieuw besturingssysteem een zeer eenvoudige taak.

Een nieuw Mountain Lion-systeem installeren
Een nieuw Mountain Lion-systeem installeren

Voordat u een nieuw systeem installeert, raadt de fabrikant, Apple, u aan ervoor te zorgen dat uw computer dit besturingssysteem kan uitvoeren. Om dit te doen, is een lijst met ondersteunde modellen gepubliceerd op de website van het bedrijf, waaronder:

- iMac uitgebracht medio 2007 of later;

- MacBook release eind 2008 in een aluminium behuizing;

- MacBook geproduceerd in 2009 of later;

- MacBook Pro medio 2007 of later;

- MacBook Air uitgebracht eind 2008 of later;

- Mac mini vervaardigd in 2009 of later;

- Mac Pro 2008 of later;

- Xserve 2009-release.

Als u het Lion- of Snow Leopard-besturingssysteem gebruikt, moet u, voordat u Mountain Lion installeert, er ook voor zorgen dat de versie van het huidige besturingssysteem de nieuwste updates heeft. Klik hiervoor op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Over deze Mac" in het vervolgkeuzemenu. Het venster dat verschijnt zal de versie van het draaiende systeem aangeven - als het Lion 10.7.x of Snow Leopard 10.6.8 is, dan is het besturingssysteem klaar om Mountain Lion te installeren. Anders moet u het systeem bijwerken via het item "Software-update" in hetzelfde menu dat is geopend door op het Apple-pictogram te klikken.

Het installeren van het nieuwe Mountain Lion OS vereist geen aparte aankoop op fysieke schijven; dit gebeurt op afstand via de App Store-applicatie, die zich in het besturingssysteem bevindt na het uitvoeren van de hierboven beschreven updates. U kunt deze applicatie starten via het Dock en vervolgens het vereiste besturingssysteem in de catalogus zoeken en online kopen. Het downloaden van het installatiebestand zal enige tijd duren, aangezien het 4, 32 GB groot is. Het installatieproces zou dan automatisch moeten starten en alle instructies zullen op het scherm verschijnen. Als de automatische lancering om de een of andere reden niet gebeurt, moet u in de map Programma's zoeken en dubbelklikken op het bestand met de naam "Install OS X Mountain Lion.app".

Aanbevolen: