Een Nieuw Moederbord Installeren New

Inhoudsopgave:

Een Nieuw Moederbord Installeren New
Een Nieuw Moederbord Installeren New

Video: Een Nieuw Moederbord Installeren New

Video: Een Nieuw Moederbord Installeren New
Video: How to Install / Swap your PC Motherboard STEP BY STEP 2024, Mei
Anonim

Het moederbord is de ruggengraat van elke personal computer. Het is erop dat alle componenten zijn aangesloten, wat betekent dat de procedure voor het installeren ervan zo verantwoord mogelijk moet worden benaderd.

Een nieuw moederbord installeren new
Een nieuw moederbord installeren new

De juiste keuze en installatie van een moederbord is de sleutel tot de succesvolle werking van een personal computer. De procedure voor het installeren van een nieuw moederbord zelf duurt slechts enkele minuten, maar alles moet zo zorgvuldig en zorgvuldig mogelijk gebeuren.

Voorlopige acties

Eerst moet u de kap van de systeemeenheid verwijderen en de computerbehuizing openen. Hierdoor is er volledige toegang tot de tray voor het plaatsen van het moederbord. Voor het gemak kunt u het moederbordpaneel uit de computerkast halen. Hierdoor kunt u het apparaat probleemloos in de daarvoor bestemde sleuf installeren en hoeft u niet in een oncomfortabele houding te werken. Helaas kan dit paneel niet in alle systeemunits worden losgenomen. Als die er is, hebt u een kruiskopschroevendraaier nodig om de schroeven los te draaien en te verwijderen. Opgemerkt moet worden dat het installeren van een nieuw moederbord meestal betekent dat u een volledig nieuwe computer in elkaar zet. Als u de oude upgradet, moet u het besturingssysteem opnieuw installeren en de harde schijf volledig formatteren, nadat u alle belangrijke informatie eerder hebt opgeslagen.

Veiligheid en laatste stappen

Om veilig met de binnenkant van de computer te kunnen werken, moet u de elektrostatische ontlading die u mogelijk heeft, ontladen door simpelweg het kraanwater aan te raken. Het is raadzaam om een antistatische polsband te dragen wanneer u aan de binnenkant van de computer werkt om de apparatuur niet te beschadigen.

Allereerst moet u het connectorpaneel aan de achterkant van de systeemeenheid terugplaatsen. Het nieuwe paneel wordt geleverd met het moederbord, dus u hoeft het niet te zoeken en te kopen. U moet ervoor zorgen dat het paneel correct is geïnstalleerd (vergelijk met de connectoren op het moederbord). Om een nieuwe te installeren, drukt u op alle vier de hoeken van het paneel om het stevig in de behuizing te plaatsen. Bovendien moeten bij het moederbord speciale racks worden meegeleverd, die ook wenselijk zijn om te worden geïnstalleerd.

Vervolgens wordt het moederbord op deze racks geïnstalleerd. De gaten in het bord en de palen moeten met elkaar worden uitgelijnd. Daarna kun je de bouten aandraaien. Houd er rekening mee dat het niet nodig is om ze te strak aan te draaien, en het is ook onwenselijk om het moederbord met een elektrische schroevendraaier vast te zetten. Gaten die niet van metaal zijn, moeten worden afgedekt met kartonnen ringen om de bouten van het bord te scheiden. Daarna kun je beginnen met het aansluiten en installeren van verschillende componenten.

Aanbevolen: