Hoe Een Moederbord Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moederbord Op Een Computer Te Installeren
Hoe Een Moederbord Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Moederbord Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Een Moederbord Op Een Computer Te Installeren
Video: How to Install / Swap your PC Motherboard STEP BY STEP 2024, Mei
Anonim

Om te beginnen met het installeren van het moederbord, moet je eerst de behuizing openen en naar buiten schuiven. Dit kan worden gedaan door de twee behuizingsschroeven los te draaien die het zijpaneel vasthouden. Zorg ervoor dat u de schroeven op een prominente plaats plaatst om te voorkomen dat u verdwaalt. Als de behuizing een speciale lade bevat voor het opbergen van het moederbord, is het beter om deze te verwijderen.

Hoe een moederbord op een computer te installeren
Hoe een moederbord op een computer te installeren

Aan de slag met installatie

Zodra u het moederbord iets naar buiten schuift, plaatst u de verbindingsplaat terug en lijnt u deze uit met de behuizing. Monteer daarna de afstandhouders en zet het bord goed vast. Let op het materiaal waarvan de afstandhouders zijn gemaakt. Als de afstandhouders van koper zijn, hebt u waarschijnlijk een gereedschap nodig dat een hex wordt genoemd om ze te monteren. Vervolgens moet u de gaten in de behuizing uitlijnen met de gaten op het moederbord. Het is erg belangrijk dat ze zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

Ook thuis kunt u het moederbord correct installeren

Nadat u de afstandhouders hebt geïnstalleerd en de gaten hebt uitgelijnd, moet u het moederbord vastzetten. Draai de schroeven in de montagegaten in het midden en op de hoeken. Om het moederbord zelf te installeren, moet u er noodzakelijkerwijs alle benodigde draden en connectoren op aansluiten. Sluit afwisselend de harde schijf (harde schijf), de voeding, de knop die verantwoordelijk is voor de resetfunctie en de luidsprekers aan op het bord. De hele nuance ligt in het feit dat voor verschillende modellen moederborden de slots voor alle bovengenoemde apparaten zich op verschillende plaatsen bevinden. Als je ze niet meteen kunt vinden, probeer ze dan te identificeren aan de hand van de documentatie die bij het moederbord is geleverd.

Om het moederbord zelf te installeren, vergeet de stroom niet

Om de installatie van het moederbord te voltooien, hoeft u alleen maar de stroom erop aan te sluiten. Het wordt geleverd door een apparaat dat een voeding wordt genoemd. Hij heeft veel draden met speciale connectoren die op de juiste slots moeten worden aangesloten. Om het moederbord correct te installeren, controleert u al uw stappen aan de hand van de meegeleverde documentatie.

Controleer na het voltooien van de installatie nogmaals of alle draden goed zijn aangesloten. De connectoren moeten zo strak mogelijk in hun sleuven passen. Daarna kunt u de computer proefdraaien en visueel beoordelen of alle op het bord aangesloten elementen werken. Hiermee is de installatie van het moederbord voltooid.

Aanbevolen: