Schijfcapaciteit Wijzigen

Inhoudsopgave:

Schijfcapaciteit Wijzigen
Schijfcapaciteit Wijzigen

Video: Schijfcapaciteit Wijzigen

Video: Schijfcapaciteit Wijzigen
Video: Virtuele machine aanmaken voor Windows Server 2016 in VIRTUALBOX 2024, Mei
Anonim

De continue toename van het aantal gedownloade en geïnstalleerde programma's kan leiden tot het verschijnen van systeemberichten over het gebrek aan ruimte op de harde schijf, omdat de capaciteit van het volume beperkt is. In dit geval is een herverdeling van de capaciteit van de bestaande harde schijven vereist.

Schijfcapaciteit wijzigen
Schijfcapaciteit wijzigen

instructies:

Stap 1

Open het hoofdmenu van het besturingssysteem Windows Vista om de procedure voor het wijzigen van de capaciteit van de geselecteerde harde schijven te starten door op de knop "Start" te klikken en roep het contextmenu van het item "Computer" op door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 2

Geef de opdracht "Beheren" op en vouw het knooppunt "Opslagapparaten" uit.

Stap 3

Vouw de koppeling Schijfbeheer uit en definieer de schijven die u opnieuw wilt toewijzen in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 4

Roep het contextmenu van het te verkleinen volume op door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht Volume verkleinen te selecteren.

Stap 5

Definieer de gewenste compressieparameters in het geopende dialoogvenster en bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Comprimeren" te drukken.

Stap 6

Wacht tot de bewerking is voltooid en controleer of deze is gelukt. Een indicator is het verschijnen van een nieuw gedeelte van niet-toegewezen ruimte in het dialoogvenster Computerbeheer.

Stap 7

Roep het contextmenu van de uit te vouwen schijf op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer de opdracht Volume uitbreiden.

Stap 8

Creëer de vrije ruimte die nodig is om de capaciteit van de geselecteerde schijf uit te breiden door de beschikbare partitie te verwijderen en voer de waarde van de gewenste capaciteitsverhoging in in het overeenkomstige veld van het dialoogvenster "Wizard Partitie wijzigen" dat wordt geopend.

Stap 9

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Volgende" te klikken en wacht tot het herdistributieproces is voltooid (voor Windows Vista).

Stap 10

Download en installeer een gespecialiseerde toepassing voor het werken met harde schijven Acronis PartitionExpert (voor Windows XP).

Stap 11

Geef de opdracht "Werkruimte vergroten" op in het geopende venster van de toepassingswizard en definieer de sectie die moet worden vergroot in een nieuw dialoogvenster.

Stap 12

Klik op de knop Volgende en pas het selectievakje toe op het veld van de partitie die in capaciteit moet worden verminderd in het volgende dialoogvenster.

Stap 13

Bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken en definieer in het geopende wizardvenster de gewenste grootte van de capaciteitsuitbreiding.

Stap 14

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop Volgende te klikken en klik op de knop Voltooien in het overzichtsvenster dat alle secties weergeeft.

Stap 15

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door te klikken op de knop "Bewerkingen in behandeling uitvoeren" in het laatste venster van de wizard en wacht tot het proces is voltooid (voor Windows XP).

Aanbevolen: