Een Kleurenschema Instellen

Inhoudsopgave:

Een Kleurenschema Instellen
Een Kleurenschema Instellen

Video: Een Kleurenschema Instellen

Video: Een Kleurenschema Instellen
Video: Gigaset A540A Trio (DECT Telefoon) - Kleurenschema Instellen (Achtergrondverlichting) 2024, April
Anonim

Microsoft PowerPoint heeft verschillende speciale functies die u kunt gebruiken om uw dia's snel opnieuw te ontwerpen. Een voorbeeld van zo'n hulpmiddel is een set kleurenschema's die u kunt toepassen op een bestaande of nieuwe PowerPoint-presentatie.

Een kleurenschema instellen
Een kleurenschema instellen

instructies:

Stap 1

Open Microsoft PowerPoint en maak een nieuwe presentatie waarin u aangepaste kleurenschema's wilt toevoegen. Als u wilt, kunt u in plaats daarvan de opening van een bestaande presentatie gebruiken om het kleurenschema van de dia's te wijzigen en naar wens aan te passen.

Stap 2

Selecteer het menu Opmaak en klik op de knop Diaontwerp in de taakbalk aan de rechterkant. Klik op de tekstlink Kleurenschema's boven aan het venster Diaontwerp om de beschikbare kleurenschema's te bekijken. Gebruik uw muis om de optie Kleurenschema wijzigen te selecteren en het bijbehorende dialoogvenster wordt geopend.

Stap 3

Selecteer een kleurenschema dat u wilt toepassen op de huidige dia of op de hele presentatie in één keer door erop te klikken. Houd er rekening mee dat elk van de schema's naar eigen goeddunken kan worden aangepast: u kunt kiezen tussen monochrome opties of een verloopvulling gebruiken, waarmee u de richting van kleuren, hun combinatie en de aan- of afwezigheid van schaduwranden kunt wijzigen.

Stap 4

Klik op de knop Kleur wijzigen in het dialoogvenster Kleurschema wijzigen om het palet te openen en de intensiteit van de tinten op te geven. Kies een van de standaardoplossingen of gebruik het tabblad Aanpassing, selecteer de gewenste kleur en klik op OK om dit dialoogvenster te sluiten en de aanpassing te voltooien.

Stap 5

Ga door met het kiezen en wijzigen van het kleurenschema van de presentatie. U kunt elke afbeelding op uw computer selecteren om als alternatieve achtergrond voor uw presentatie te gebruiken. Specificeer het pad naar de map ermee, klik op de knop "Toepassen". U kunt nu het venster Kleurenschema wijzigen sluiten en een voorbeeld van uw presentatie bekijken om te zien of de door u gekozen oplossing voor u werkt.

Aanbevolen: