Hoe Vista Van Schijf Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Vista Van Schijf Te Verwijderen
Hoe Vista Van Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Vista Van Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Vista Van Schijf Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Maart
Anonim

Er zijn verschillende basismethoden om een besturingssysteem van een harde schijf te verwijderen. Dit kan meestal zonder dat er extra apparaten nodig zijn, maar soms is het beter om speciale schijven te gebruiken.

Hoe Vista van schijf te verwijderen
Hoe Vista van schijf te verwijderen

Noodzakelijk

Vista-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Als u alleen het besturingssysteem Windows Vista wilt verwijderen, volgt u deze procedure vanaf een andere computer. Verwijder de harde schijf waarop dit besturingssysteem is geïnstalleerd en sluit deze aan op de tweede computer. Deze handeling moet worden uitgevoerd met een computer die is losgekoppeld van de netvoeding. Schakel deze pc in en wacht tot deze is opgestart.

Stap 2

Zodra de nieuwe harde schijf is geïdentificeerd, opent u het menu Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op de partitie van uw harde schijf waar Vista is geïnstalleerd. Selecteer "Formaat". Stel de vereiste parameters in en klik op de knop "Start". Bevestig de start van het partitie-opschoningsproces.

Stap 3

Als u geen andere computer kunt gebruiken, gebruikt u de installatieschijf van Windows Vista. Plaats het in de lade van het dvd-station en start uw computer opnieuw op. Druk op F8 om het selectiemenu voor opstartapparaten te openen. Markeer het gewenste station en druk op Enter.

Stap 4

Voer het installatieprogramma uit voor het nieuwe besturingssysteem. Ga naar het menu Geavanceerde herstelopties wanneer het juiste venster verschijnt. Selecteer in het menu dat wordt geopend "Windows-opdrachtprompt". Wacht tot het nieuwe venster start.

Stap 5

Voer de opdrachtindeling C: in en druk op de Enter-toets. In dit geval is C de letter van de lokale partitie waarop Windows Vista is geïnstalleerd. Bevestig de start van het formatteringsproces van het volume door op de Y-toets te drukken.

Stap 6

Als je een nieuw besturingssysteem wilt installeren, sla deze stap dan over. Wanneer het menu voor het selecteren van een partitie voor het installeren van een nieuw besturingssysteem verschijnt, selecteert u het volume met Windows Vista en klikt u op de knop "Formatteren". Installeer het systeem op elke daarvoor geschikte partitie. Onthoud dat het formatteren van een partitie niet alleen het besturingssysteem verwijdert, maar ook alle bestanden die erop zijn opgeslagen.

Aanbevolen: