Hoe Koppel Je Af?

Inhoudsopgave:

Hoe Koppel Je Af?
Hoe Koppel Je Af?

Video: Hoe Koppel Je Af?

Video: Hoe Koppel Je Af?
Video: Hoe koppel je een regenpijp af? 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een teksteditor van Microsoft Office Word 2007 gebruikt, wordt elk woord dat niet op de huidige regel past, automatisch naar de volgende regel verplaatst. Dit is erg handig omdat er geen verwarring is met koppeltekens en koppeltekens. Maar wanneer de vraag rijst over het zuinig gebruik van papier, moet u de woordafbrekingsoptie activeren.

Hoe koppel je af?
Hoe koppel je af?

Noodzakelijk

Microsoft Office Word 2007 teksteditor

instructies:

Stap 1

Overdrachten kunnen natuurlijk met uw eigen handen worden gedaan, maar dit vertraagt het algehele werk in de editor - het is beter om automatische overdracht te gebruiken. Handafbreking kan woordafbrekingen veroorzaken, waardoor de gebroken woorden worden onderstreept met rode kronkelige lijnen. Bij het handmatig afbreken van woorden zoekt MS Word 2007 naar woorden met koppeltekens, maar dekt nog steeds niet enkele woorden, vooral die welke niet bekend zijn in het woordenboek van het programma.

Stap 2

Om de automatische woordafbrekingsfunctie te activeren, moet u naar het tabblad "Pagina-indeling" in het hoofdvenster van het programma gaan. Vink in de groep "Pagina-instellingen" het vakje "Afbreken" aan, vink het item "Auto" aan.

Stap 3

Ook is er een nieuwe mogelijkheid voor woordoverdracht - "zachte overdracht". Deze functie werd actief in de nieuwste versies van Microsoft Office, te beginnen met de versie van 2007. De essentie van dit woordafbreking is de juiste verdeling van een woord wanneer het op een andere regel wordt gewikkeld. Het woord "schildpad" bij gebruik van "zachte overdracht" ziet er bijvoorbeeld uit als "schedel - lies". Zonder het gebruik van zachte overdrachtstechnologie zou het woord er als volgt uit kunnen zien - "skull-ha".

Stap 4

Ga naar het tabblad Start om de functie voor weergave van zachte omslag in te schakelen. Activeer in de groep "Alinea" het item "Verbergen / Tonen". Plaats de cursor waar u "zachte woordafbreking" in het woord wilt zien. Druk op de toetscombinatie Ctrl + koppelteken.

Stap 5

Om de automatische afbreekfunctie in een bepaald deel van uw document te activeren, moet u de tekst selecteren die u met een koppelteken wilt zien. Ga naar het tabblad "Pagina-indeling", selecteer het item "Afbreking" (de groep "Parameters") en selecteer vervolgens de waarde "Auto".

Aanbevolen: