Waarom Video Wordt Onderbroken

Waarom Video Wordt Onderbroken
Waarom Video Wordt Onderbroken

Video: Waarom Video Wordt Onderbroken

Video: Waarom Video Wordt Onderbroken
Video: Vlad and Niki 24 Hours Overnight Tent Challenge 2024, April
Anonim

Video is tegenwoordig een van de meest populaire mediaformaten. De populariteit maakt het echter helemaal niet stabiel en daarom is geen enkele gebruiker immuun voor een aantal fouten en bugs die verband houden met het onderbreken van het afspelen. De situatie wordt gered door het feit dat kennis van de aard van dergelijke fouten u in staat stelt het optreden ervan te voorkomen.

Waarom video wordt onderbroken
Waarom video wordt onderbroken

Zorg ervoor dat de video tot het einde is gedownload. Als je een video op een site bekijkt, houd er dan rekening mee dat de speler twee tijdlijnen heeft die elkaar overlappen. De eerste, leidende, markeert het deel van de video dat al is gedownload en klaar is om te bekijken (op de website youtube.ru is dit bijvoorbeeld een grijze strook). De tweede geeft uw voortgang bij het bekijken van de video weer en wordt bovenop geplaatst. Als u een videofragment probeert toe te voegen dat nog niet is gedownload, wordt het afspelen onderbroken. Bovendien, als de internetverbinding werd onderbroken tijdens het downloaden van de video, gaat de browser ervan uit dat hij de video volledig heeft gedownload en wordt de hele tijdlijn grijs weergegeven. Het afspelen wordt echter nog steeds onderbroken op het laatst geladen moment: het vernieuwen van de pagina helpt het probleem op te lossen.

Maak ruimte vrij op uw harde schijf. Een video die van internet is gedownload, wordt niet in een apart bestand opgeslagen, maar moet ergens staan: de gedownloade video wordt in de "tijdelijke browserbestanden" geplaatst en wordt verwijderd zodra je de pagina ermee sluit (of een beetje later). Daarom is het mogelijk dat bij het laden van een groot videobestand (bijvoorbeeld een film) het onvoldoende schijfruimte heeft om volledig op te slaan en het downloaden (en als gevolg daarvan afspelen) wordt onderbroken.

Vergroot de cachegrootte. Deze browserinstelling bepaalt hoeveel ruimte "tijdelijke bestanden" op uw harde schijf mogen innemen. (Als u meerdere gigabytes vrij heeft, maar de cachegrootte is ingesteld op 50 mb, dan zal de browser niet meer gebruiken dan de opgegeven waarde). De instelling bevindt zich in de regel in het menu "Opties" -> "Extra" en moet worden verhoogd tot minimaal 700 mb.

Als een video die wordt afgespeeld vanaf een pc wordt onderbroken, is deze hoogstwaarschijnlijk beschadigd. In dit geval worden de duur en de bezette schijfruimte correct bepaald, maar het bestand wordt afgespeeld met artefacten en bugs die het bekijken onmogelijk maken. Als deze symptomen hetzelfde zijn voor meerdere videospelers, is de enige oplossing om het bestand opnieuw te downloaden (de download te voltooien).

Aanbevolen: