Wat Is Er Nieuw In Windows 8

Wat Is Er Nieuw In Windows 8
Wat Is Er Nieuw In Windows 8

Video: Wat Is Er Nieuw In Windows 8

Video: Wat Is Er Nieuw In Windows 8
Video: Wat is er nieuw in Windows 8.1? 2024, April
Anonim

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft heeft een breed scala aan innovaties. Zoals verwacht gaan de veranderingen in Windows 8 niet alleen over de GUI. Het systeem bevat nieuwe functionaliteit en extra modules.

Wat is er nieuw in Windows 8
Wat is er nieuw in Windows 8

Uiteraard krijgt de gebruiker direct na de lancering van het nieuwe besturingssysteem een interessant startvenster te zien. Aanvankelijk was deze optie ontworpen om te werken met tabletcomputers. Het behoud van het snelmenu voor applicaties is te wijten aan het feit dat Windows 8 een platformonafhankelijk systeem is. Dit betekent dat dezelfde OS-versie zowel op een vaste pc als op een tablet kan worden geïnstalleerd.

In Windows 8 is de Aero-interface verbeterd. Sommige standaardpictogrammen veranderden niet alleen hun uiterlijk, maar kregen ook extra opties. Er werd speciale aandacht besteed aan de voedingsmodi. De statusbalk is veranderd in de bekende verkenner. Er zijn nieuwe functies aan toegevoegd.

Daarnaast zijn er veel nieuwe modules in Windows 8.

Explorer-lint

Deze innovatie is vooral relevant bij het werken met een tablet. hiermee kunt u de lintinterface van Windows Verkenner activeren.

Aero lite

Hiermee kunt u de transparantie van elementen behouden door de Aero-modusopties van derden uit te schakelen.

Herstel-applet

Biedt de mogelijkheid om opgeslagen instellingen te resetten en te herstellen. Een duidelijk pluspunt van het systeem voor tabletcomputers.

Hybride opstartfunctie

Deze technologie zal laptop- en tabletgebruikers in verrukking brengen. Nu kunt u de slaapstand activeren, waardoor alle actieve toepassingen en processen worden opgeslagen.

Windows 8 ondersteunt ook het werken met ISO-images. Nu is het niet nodig om extra applicaties te installeren.

Dit zijn natuurlijk niet alle verschillen tussen het nieuwe Windows-besturingssysteem. De fabrikant claimt dat het Windows Defender-systeem in dit besturingssysteem is verbeterd. Bovendien vereist het nieuwe besturingssysteem slechts 300 MB RAM om het draaiende te houden. Aanvankelijk bevat het systeem de Internet Explorer 10-browser, die gemakkelijk kan worden vervangen door de meeste beschikbare analogen.

Aanbevolen: