Geluid Inschakelen In Bios

Inhoudsopgave:

Geluid Inschakelen In Bios
Geluid Inschakelen In Bios

Video: Geluid Inschakelen In Bios

Video: Geluid Inschakelen In Bios
Video: PC BIOS Settings 2024, April
Anonim

Nadat u een computer hebt gekocht die wegens veroudering niet meer op kantoor is, zult u merken dat deze geen geluid produceert. Geen wonder: in werkkantoren is geluid vaak niet nodig en kan harde muziek het werkproces verstoren. Het is mogelijk dat de ingebouwde geluidskaart gewoon uitgeschakeld is in de computer. Om zijn stem terug te krijgen, moet je geluid inschakelen in het BIOS.

Geluid inschakelen in bios
Geluid inschakelen in bios

instructies:

Stap 1

We gaan het BIOS binnen door tijdens de RAM-test helemaal aan het begin van het opstarten van de computer op de "Del" -toets te drukken. Nadat de harde schijven zijn geïdentificeerd, gaat de computer naar het BIOS. BIOS is een interface voor basisinstellingen van het moederbord van een computer. Meestal ziet het eruit als een standaard DOS-venster. Het wordt bestuurd door de toetsenbordpijlen en -toetsen "Enter" (bij het kiezen van een parameter) en "Esc" (bij het verlaten van een open menu of het annuleren van aangebrachte wijzigingen).

Stap 2

Om het geluid in het BIOS in te schakelen, moeten we het menu vinden dat verantwoordelijk is voor het in- en uitschakelen van de apparaten die op het moederbord zijn ingebouwd. Afhankelijk van de fabrikant en het BIOS-model kan dit menu zich op verschillende plaatsen bevinden en verschillende namen hebben. Daarom zult u enige tijd door alle menutabs moeten lopen, op zoek naar de gewenste parameter. Meestal bevinden deze instellingen zich op het tabblad "Geavanceerd". Een van de namen waar ze zich onder verschuilen is "Integrated Peripherals". Als uw BIOS niet zo'n naam heeft, zoek dan naar een andere bewoording met een vergelijkbare betekenis.

Stap 3

Als het menu correct is gevonden, zien we een lijst met alle apparaten die op het moederbord zijn geïnstalleerd en de status van hun verbinding. Onder USB, Floppy Disk, Serial Port en andere namen zijn we op zoek naar Onboard Audio Controller of een andere soortgelijke bewoording. We gaan naar de eigenschappen ervan met de Enter-toets en wijzigen de parameter "Uitgeschakeld" (uitgeschakeld) in "Ingeschakeld" (ingeschakeld) of "Auto".

Stap 4

Ga naar het BIOS-tabblad "Exit" en selecteer het menu-item "Exit & Save Changes". Op de vraag van het systeem "Opslaan in CMOS en EXIT (J / N)?" druk op de toets met de letter “Y” en bevestig het opslaan van de instellingen en sluit af door op de toets “Enter” te drukken. Het geluid staat aan.

Aanbevolen: