Het Geluid Op De Monitor Inschakelen

Inhoudsopgave:

Het Geluid Op De Monitor Inschakelen
Het Geluid Op De Monitor Inschakelen

Video: Het Geluid Op De Monitor Inschakelen

Video: Het Geluid Op De Monitor Inschakelen
Video: Fix HDMI Display and Sound Problems in Windows | HP Computers | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Een monitor met ingebouwde speakers heeft een lage geluidskwaliteit, maar bespaart ruimte op tafel en maakt één stopcontact vrij in het verlengsnoer. Het audiosignaal naar zo'n monitor wordt geleverd via een aparte kabel.

Het geluid op de monitor inschakelen
Het geluid op de monitor inschakelen

instructies:

Stap 1

Kijk of er een tweede kabel is die de audio-ingang van de monitor verbindt met de uitgang van de computergeluidskaart. Als het er is, maar er is nog steeds geen geluid, probeer dan eerst de knop op de voorkant van de monitor te vinden met de aanduiding van de doorgestreepte luidspreker. Klik erop, waarna ofwel de LED erboven uitgaat, ofwel de luidsprekeraanduiding ook op het scherm verschijnt, maar niet doorgestreept. Dit betekent dat het geluid nu is ingeschakeld. Als u nogmaals op de knop drukt, wordt de diode ingeschakeld of wordt het symbool weergegeven met een doorgekruiste luidspreker - het geluid wordt gedempt. Sommige monitoren hebben geen aparte knop om de luidsprekermodus te wijzigen - deze functie kan via het menu worden in- en uitgeschakeld.

Stap 2

Als je je monitor uit de mute-modus haalt en nog steeds niets hoort, zoek dan naar een volumeregelaar. Zelfs op monitoren, waar alle aanpassingen elektronisch worden gedaan, kan zo'n regelaar analoog zijn. Draai aan de knop en het geluid zou moeten verschijnen. Als de knop ontbreekt, kijk dan op het frontpaneel naar de pijltjestoetsen waartussen de luidsprekeraanduiding zich bevindt, of probeer het item voor het aanpassen van het volume te vinden in het monitormenu.

Stap 3

Een verkeerde instelling van de mixer van het besturingssysteem kan niet worden uitgesloten - maar dan zal er geen geluid zijn, zelfs als er gewone luidsprekers op de geluidskaart zijn aangesloten. Voer het juiste programma uit (de naam hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt) en controleer of de audio-uitvoer is uitgeschakeld.

Stap 4

Zelfs als er een kabel is, is het geen feit dat deze correct is aangesloten. Controleer of deze met één stekker is aangesloten op de groene aansluiting van de geluidskaart en de andere op de monitoraansluiting die is gemarkeerd als Audio in. Verplaats het indien nodig in de daarvoor bestemde sleuven. Bovendien kan het snoer defect zijn. Om erachter te komen of dit het geval is, koppelt u deze los van zowel de computer als de monitor en laat u een ohmmeter overgaan.

Stap 5

Als je geen kabel hebt, zoek deze dan op in de verpakking van je monitor. Als het daar niet te vinden is, maak het dan zelf. Neem twee 3,5 mm stereo jack pluggen (TRS). Verbind hun gelijknamige contacten met een driedraads snoer.

Aanbevolen: