Hoe Het Geluid In BIOS Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geluid In BIOS Uit Te Schakelen
Hoe Het Geluid In BIOS Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Geluid In BIOS Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Geluid In BIOS Uit Te Schakelen
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

Geluiden in het BIOS zijn een bepaalde reactie van het moederbord op elk commando van het systeem. Er is bijvoorbeeld een geluid in het BIOS te horen wanneer de computer wordt in- en uitgeschakeld, of wanneer de computer opnieuw wordt opgestart. In de regel kunnen deze geluiden vervelend worden. Niet iedereen wil elke keer dat ze hun computer aanzetten naar een vervelende piep luisteren. Gelukkig kunnen BIOS-geluiden ook worden uitgeschakeld.

Hoe het geluid in BIOS uit te schakelen
Hoe het geluid in BIOS uit te schakelen

Noodzakelijk

Een computer met een besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan en druk tijdens het opstarten onmiddellijk op de DEL-toets. Het BIOS-menu verschijnt. Zoek de opdracht "geavanceerd". Ga naar het tabblad "configuratie aan boord". Zoek het AUDIO-item en stel de positie in op Uitschakelen, dat wil zeggen "uit".

Stap 2

Keer terug naar het hoofd-BIOS-menu. Wanneer u BIOS afsluit, wordt u gevraagd de nieuwe instellingen op te slaan of te annuleren. Klik op Opslaan en afsluiten. De computer start opnieuw op. Wacht tot Windows start.

Stap 3

Controleer nu of het geluid werkt in het BIOS. Om dit te doen, houdt u gewoon ingedrukt en laat u gedurende vijf seconden geen drie toetsen los. Als er geen geluiden worden gemaakt, is alles correct gedaan. Het is vermeldenswaard dat niet alle moederborden handmatige uitschakeling van geluiden in het BIOS ondersteunen, veel van hen hebben eenvoudigweg niet zo'n functie. In dergelijke gevallen moet u een paar manipulaties uitvoeren met het moederbord in de computer.

Stap 4

Koppel de computer volledig los van het elektriciteitsnet door de stekker uit het stopcontact te halen. Open de computerkap. Zoek naar "Onboard sound" op het moederbord. In de buurt is het bericht. Verwijder voorzichtig de draden van het contact.

Stap 5

Zorg er nu voor dat deze draad de componenten op het moederbord niet raakt. Bevestig de draad aan de gemeenschappelijke bundel met een draad in de systeemeenheid. Laat het nooit in de positie waarin u het van contact hebt verwijderd. Anders kan het verstrikt raken in de koelers en de componenten beschadigen. Nadat u de draad hebt losgekoppeld en de mogelijkheid van contact met de computeronderdelen hebt geïsoleerd, sluit u het deksel van de systeemeenheid.

Stap 6

Zet uw computer aan en controleer of het geluid werkt zoals hierboven beschreven. Als alles correct is gedaan, zouden de geluiden in het BIOS moeten verdwijnen. U kunt het geluid weer inschakelen door eenvoudig de uitgetrokken draad weer in het contact op het moederbord te steken.

Aanbevolen: