Geluid Instellen In BIOS

Inhoudsopgave:

Geluid Instellen In BIOS
Geluid Instellen In BIOS

Video: Geluid Instellen In BIOS

Video: Geluid Instellen In BIOS
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

De geïntegreerde geluidskaart kan in het BIOS worden geconfigureerd. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u de ingebouwde geluidskaart moet uitschakelen na het installeren van een externe geluidskaart, of als u het geluid op hardwareniveau moet aanpassen. Maar wees voorzichtig bij het aanbrengen van wijzigingen. Het zou een goed idee zijn om de veranderlijke parameters en waarden op te schrijven om de vorige staat te herstellen in geval van storing.

Geluid instellen in BIOS
Geluid instellen in BIOS

Noodzakelijk

Een computer met een geïnstalleerd besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Wanneer de computer begint op te starten, gaat u naar BIOS. Meestal kan dit worden gedaan door op de Del-toets te drukken, minder vaak - F2 of F9. De prompt voor de aanmeldingssleutel wordt meestal onder aan de monitor weergegeven wanneer deze is ingeschakeld.

Stap 2

Zoek in het opstartbare BIOS-venster de sectie (of een tabblad, afhankelijk van de BIOS-versie) Integrated Peripherals. Druk op de Enter-toets om dit gedeelte te openen. Randapparatuur wordt hier geconfigureerd. U ziet een lijst met apparaten die op het moederbord zijn geïntegreerd.

Stap 3

Zoek het item Onboard Audio Controller of een item met een vergelijkbare betekenis. In verschillende versies van BIOS kunnen de namen van items en opties verschillen. Open de lijst met opties in dit gedeelte.

Stap 4

Wijzig nu, afhankelijk van uw doelen, de waarden van de opties. Als u de ingebouwde audiocontroller moet aansluiten, wordt de parameter HD Audio ingesteld op Disabled en wordt AC97 Audio ingeschakeld door de waarde Enabled in te stellen. Als je daarentegen een extra geluidskaart aansluit, schakel dan de ingebouwde AC97 Audiocontroller uit.

Stap 5

Meer fijnafstemming van de ingebouwde geluidskaart wordt uitgevoerd door de volgende opties: 16-bits DMA-kanaal - een 16-bits DMA-kanaal instellen zodat de geïntegreerde geluidskaart werkt met directe geheugentoegang, waarbij de processor wordt omzeild. Met de optie Base I/O Address kunt u het I/O-adres instellen voor het werken met een geluidskaart. De standaardwaarde is 220. De optie Audio IRQ Select stelt de onderbreking in die wordt gebruikt wanneer de geluidskaart actief is. De standaardwaarde is IRQ5.

Stap 6

Sla uw wijzigingen op een van de manieren op - door op de functietoets F10 te drukken of door naar het tabblad Afsluiten te gaan en Afsluiten en opslaan te kiezen. Bevestig het opslaan door de letter Y te typen en op de Enter-toets te drukken. De computer zal opnieuw opstarten en beginnen te werken met de nieuwe instellingen.

Aanbevolen: