Hoe Maak Je Een Dubbele Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dubbele Foto
Hoe Maak Je Een Dubbele Foto

Video: Hoe Maak Je Een Dubbele Foto

Video: Hoe Maak Je Een Dubbele Foto
Video: Hoe maak je een dubbele foto? 2024, Mei
Anonim

Van tijd tot tijd bent u vast de wens tegengekomen om verschillende foto's die niets gemeen hebben te combineren tot één afbeelding - dit kan worden veroorzaakt door de wens om een mooie fotocollage, een reclamebanner, een ongewoon grafisch element voor de visuele ontwerp van een webpagina, enzovoort. Door twee foto's in één afbeelding te combineren, kunt u ook vriendelijke kaarten maken, ongebruikelijke landschappen vormen en nieuwe mogelijkheden voor fotomontage openen.

Hoe maak je een dubbele foto
Hoe maak je een dubbele foto

instructies:

Stap 1

Open twee foto's in Photoshop die je gaat gebruiken om je eerste collage te maken. Er verschijnen twee verschillende vensters in het programmavenster, die elk hun eigen foto zullen bevatten. Klik op een venster met een van de foto's en selecteer de optie Laag dupliceren in het lagenpalet om de hoofdlaag te dupliceren.

Stap 2

Ga dan naar de tweede foto en kopieer deze naar een nieuwe laag van de eerste foto zodat beide afbeeldingen in hetzelfde venster verschijnen. Selecteer nu het gereedschap Verplaatsen en plaats de foto's op hetzelfde niveau en verplaats ze ten opzichte van elkaar.

Stap 3

Leg de foto's gedeeltelijk over elkaar zodat u ze verder kunt combineren tot één afbeelding. Selecteer de bovenste laag en klik op de optie Laagmasker toevoegen om een laagmasker toe te voegen. Selecteer vervolgens het gereedschap Verloop in de Toolbox en stel de parameters Lineair verloop in op de modus Normaal, met een overgang van de gewenste kleur naar transparantie.

Stap 4

Ga naar de bovenste laag en klik op de bovenrand van de foto. Houd Shift ingedrukt en trek een horizontale lijn van de uiterste hoek van de bovenste afbeelding naar de plaats waar de zijrand van de onderste afbeelding eindigt.

Stap 5

Je zult zien hoe een deel van de afbeelding wordt gewist en je hebt een vloeiende overgang van de ene foto naar de andere. Maak voor een scherpere overgang een kortere verlooplijn. Meng de afbeelding voorzichtig en voeg de lagen samen.

Aanbevolen: