Een USB-poort Op Een Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een USB-poort Op Een Computer Aansluiten
Een USB-poort Op Een Computer Aansluiten

Video: Een USB-poort Op Een Computer Aansluiten

Video: Een USB-poort Op Een Computer Aansluiten
Video: How To Connect A Printer To A Computer With A USB Cable 2024, Mei
Anonim

USB werd opgevat als een universele poort, en dat is het vandaag de dag nog steeds. Je kunt er de meest uiteenlopende en gevraagde apparatuur op aansluiten: een printer, scanner, camera, USB-stick, webcam en nog veel meer. Hoe modern de computer ook is, vaak heeft de gebruiker simpelweg niet genoeg USB-poorten. Je moet een apparaat loskoppelen om het apparaat dat je op dat moment nodig hebt aan te sluiten. Dit is uiterst onhandig, waardoor de gebruiker vaak voor de taak staat om het aantal beschikbare USB-poorten uit te breiden.

Een USB-poort op een computer aansluiten
Een USB-poort op een computer aansluiten

Noodzakelijk

computer, USB-verlengkabel, USB-hub, USB-controller

instructies:

Stap 1

Verlengsnoeren en USB-hubs aansluiten. Als u een tekort heeft aan poorten aan de voorkant van uw computer, steek dan een USB-verlengkabel (USB type A-B-kabel) in de USB-poort aan de achterkant van de systeemeenheid en leid deze naar de voorkant van de computerbehuizing. Als u meer dan één apparaat moet aansluiten, kunt u een speciale USB-hub aansluiten. Het verschil met een verlengsnoer is dat het uiteindelijk niet één, maar meerdere poorten heeft. Meestal ondersteunt een hub twee of vier poorten. Volgens de standaard kan één hub maximaal 4 apparaten ondersteunen.

Stap 2

Een PCI USB-controller installeren. Er zijn momenten waarop u het aantal poorten aan de achterkant van de systeemeenheid moet vergroten. In dit geval moet u minimale ervaring hebben met het in elkaar zetten van computers. Elk moederbord heeft PCI-slots. Installeer een USB-controller in het PCI-slot om het aantal poorten uit te breiden. Dit is een kleine uitbreidingskaart met meestal vier USB-poorten. Meestal hebben moderne besturingssystemen (Windows XP / Vista / Seven) alle benodigde stuurprogramma's en is installatie van extra programma's / stuurprogramma's voor deze apparatuur niet vereist.

Stap 3

Poorten zijn nog steeds niet genoeg … Als je het aantal poorten nog meer wilt uitbreiden, sluit dan een andere parallel aan op de bestaande hub. In totaal biedt de USB-busspecificatie ondersteuning voor maximaal 127 apparaten. Door hubs parallel aan te sluiten en extra USB-controllers toe te voegen, kunt u theoretisch het aantal poorten uitbreiden tot 127. Dit aantal zou meer dan genoeg moeten zijn voor elke, zelfs de meest veeleisende gebruiker.

Aanbevolen: