Hoe Een Dvd-station Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dvd-station Te Verwijderen
Hoe Een Dvd-station Te Verwijderen

Video: Hoe Een Dvd-station Te Verwijderen

Video: Hoe Een Dvd-station Te Verwijderen
Video: How to repair a CD/DVD drive that won't eject the discs 2024, Maart
Anonim

Veel pc-gebruikers zijn van mening dat gespecialiseerde hulp nodig is om een schijf te vervangen of te verwijderen. Het is echter vrij eenvoudig om het zelf te doen, met een schroevendraaier bij de hand. De hele procedure duurt niet meer dan 10 minuten en zal uw computer niet beschadigen als u uiterst voorzichtig en voorzichtig bent. Nadat u hebt geleerd hoe u een diskettestation verwijdert, zult u net zo gemakkelijk het verwijderen van andere computerhardware onder de knie krijgen, bijvoorbeeld harde schijven. Dit zijn vergelijkbare procedures, die dezelfde volgorde van stappen vereisen.

Hoe een dvd-station te verwijderen
Hoe een dvd-station te verwijderen

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Sluit uw computer af. Koppel het los van de voedingen door de draad uit het stopcontact te trekken of door simpelweg de schakelaar aan de achterkant van de systeemeenheid te gebruiken - u hoort een kenmerkend laag geluid van de voeding wanneer er geen elektriciteit meer in stroomt. Ga dan pas naar de volgende stap.

Stap 2

Draai met een schroevendraaier alle bestaande bevestigingen los die de rechter- en linkerwanden van de systeemeenheid vasthouden en verwijder ze vervolgens. Als u deze handeling voor de eerste keer uitvoert, kunt u problemen ondervinden tijdens de demontage - alle schroeven die in de fabriek zijn geschroefd, zitten bij de meeste modellen erg vast. Het is aan te raden om hiervoor een schroevendraaier te hebben.

Stap 3

Koppel de brede lintkabel los van het moederbord naar het diskettestation. Pas op dat u het op geen enkele manier beschadigt, aangezien het niet kan worden gerepareerd. Trek het beste aan de zijkanten van de basis. In het begin zijn lussen moeilijk los te koppelen, maar na verloop van tijd zal deze procedure veel eenvoudiger worden.

Stap 4

Trek de voedingskabel uit de drive. Het is een witte plastic stekker waar verschillende gekleurde draden naar toe leiden. Wees ook hier uiterst voorzichtig - het vervangen van de voeding is een vrij dure procedure. Onthoud welke van de stroomlussen eerder op de omvormer was aangesloten, aangezien er in sommige unitmodellen of met een bepaalde computerconfiguratie meerdere vrije lussen kunnen zijn.

Stap 5

Gebruik een schroevendraaier of, het beste van alles, een schroevendraaier om alle bestaande bevestigingen los te maken die de schijf vasthouden. Nu kunt u de schijf van uw computer verwijderen. Laat hem in geen geval vallen: de schijf bevat veel breekbare onderdelen in zijn ontwerp, die bij een defect bijna niet te vervangen zijn.

Aanbevolen: