Hoe U De Grafische Weergave Op Uw Computer Kunt Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Grafische Weergave Op Uw Computer Kunt Verbeteren
Hoe U De Grafische Weergave Op Uw Computer Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Grafische Weergave Op Uw Computer Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Grafische Weergave Op Uw Computer Kunt Verbeteren
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2024, April
Anonim

Bij het uitvoeren van gewone kantoortaken vallen de slechte grafische mogelijkheden van de computer niet erg op. Maar ze komen duidelijk tot uiting bij het uitvoeren van "zware" games of bij het werken met resource-intensieve grafische programma's. Is het mogelijk om de situatie zelf te corrigeren?

Hoe u de grafische weergave op uw computer kunt verbeteren
Hoe u de grafische weergave op uw computer kunt verbeteren

Noodzakelijk

  • - kruisschroevendraaier;
  • - lijn van willekeurig toegankelijk geheugen;
  • - videokaart.

instructies:

Stap 1

Slechte grafische mogelijkheden van een computer worden meestal geassocieerd met een zwakke configuratie. Als de computer oud is, kan hij fysiek geen acceptabele werkkwaliteit bieden met moderne programma's die hoogwaardige apparatuur vereisen. Daarom is de enige manier om de situatie in dit geval op te lossen, uw computer te upgraden.

Stap 2

U moet zich ervan bewust zijn dat de prestaties van een computer worden beperkt door de zwakste schakel. Dit is meestal een processor, RAM of videokaart. Dus als uw computer bijvoorbeeld slechts 512 MB RAM of minder kost, kunt u de snelheid van uw computer aanzienlijk verhogen door deze te verhogen. Bij het vervangen van geheugenlijnen is het beter om er één te plaatsen op 1024 MB dan twee op 512 - in dit geval heeft u een vrije sleuf voor latere upgrades.

Stap 3

Als de computer gigabytes en meer RAM heeft, maar de grafische weergave nog steeds niet van hoge kwaliteit is, evalueer dan de mogelijkheden van de processor en videokaart. De zwakste schakel moet opnieuw worden vernieuwd. Over het algemeen wordt aangenomen dat het upgraden van een processor zuiniger is dan een videokaart; bij dezelfde investeringen is de prestatiewinst in het eerste geval hoger. Maar houd er rekening mee dat computers verschillende configuraties hebben, dus er zijn hier geen standaardoplossingen.

Stap 4

Als je een processor hebt die goed genoeg is of als het moederbord je niet toestaat om een snellere te installeren, vervang dan de videokaart. Laat u bij het kiezen nooit leiden door de nieuwste voorbeelden - in de regel is hun prijs te duur en zal binnenkort, met de release van nieuwe modellen, worden verlaagd. Het is economisch haalbaar om grafische kaarten bovenaan de lijst te plaatsen, maar niet de allereerste. Dezelfde regel geldt voor de keuze van de verwerker.

Stap 5

Veel computers die voor de minimumprijs worden verkocht, werken met een geïntegreerde grafische kaart. In dit geval zou de juiste oplossing zijn om een videokaart te installeren. Ga alleen verder met het toevoegen van RAM of het upgraden van de processor als de installatie van de videokaart niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Stap 6

Zoek op internet naar informatie over het upgraden van uw computer met uw configuratie - allereerst met uw type moederbord. Misschien vindt u testresultaten of beschrijvingen van iemands ervaringen. Deze informatie zal u helpen te begrijpen welke upgrade uw computer in de eerste plaats nodig heeft.

Stap 7

Zorg ervoor dat alle benodigde stuurprogramma's op uw computer zijn geïnstalleerd. Met name of de stuurprogramma's op de videokaart staan. Meestal wordt er een installatieschijf bij de videokaart geleverd. Het moederbord wordt ook geleverd met een cd met drivers, voor een normale werking van de computer moeten deze geïnstalleerd zijn.

Stap 8

Een 64-bits besturingssysteem levert de snelste prestaties voor uw computer, op voorwaarde dat de processor van uw computer dit ondersteunt. Het programma Aida64 (Everest) zal u helpen dit te begrijpen: voer het uit, open "Motherboard" - "CPU". Als de processor 64-bits architectuur ondersteunt, moet de regel "Instruction set" x86-64 bevatten. Maar vergeet niet dat niet alle programma's die u gewend bent met dit type besturingssysteem zullen draaien.

Aanbevolen: