Hoe MOV . Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe MOV . Te Bekijken
Hoe MOV . Te Bekijken

Video: Hoe MOV . Te Bekijken

Video: Hoe MOV . Te Bekijken
Video: HOME 2024, Mei
Anonim

MOV is een video- en audiobestandsindeling die door Apple is ontwikkeld voor gebruik met MAC OS dat op Macintosh-computers is geïnstalleerd. Het wordt ook gebruikt om videoclips op te slaan op andere digitale apparaten, zoals camcorders en mobiele telefoons. Het auteurschap van een concurrerend bedrijf betekent echter niet dat dergelijke bestanden niet kunnen worden afgespeeld op besturingssystemen van de Microsoft Windows-familie.

Hoe MOV. te bekijken
Hoe MOV. te bekijken

instructies:

Stap 1

Probeer zo'n videobestand af te spelen met uw eigen Windows-speler (Media Player) - het kan bestanden afspelen met de.mov-resolutie van eerdere versies (tot versie 2.0). Als dit niet lukt, gebruik dan een van de opties die in de volgende stappen worden beschreven.

Stap 2

Installeer de "native" videospeler voor dit formaat van Apple Corporation - QuickTime. Het is beter om het te downloaden van de website van de fabrikant, waar u verschillende opties kunt kiezen die zijn ontworpen om in verschillende versies van Windows te werken. Directe link naar versieselectiepagina - https://www.apple.com/quicktime/download. Tijdens het installatieproces voegt deze speler een module toe aan verschillende programma's (bijvoorbeeld een browser) om niet alleen bestanden met de.mov-extensie af te spelen, maar ook clips die zijn opgenomen met de Real Media-codec en enkele andere die verband houden met Apple-producten

Stap 3

Gebruik video-afspeelsoftware die wordt geleverd met de modules die nodig zijn om MOV-bestanden in het basispakket af te spelen. Deze videospelers zijn bijvoorbeeld VLC Media Player of The KMplayer. Het voordeel van deze programma's ten opzichte van de originele software van Apple en Microsoft is dat ze opties bevatten om te werken met formaten van beide concurrenten, en zelfs een heleboel andere onafhankelijke ontwikkelaars.

Stap 4

Converteer het mov-bestand naar een ander formaat waarvoor uw besturingssysteem een afspeelfunctie heeft. Het mov-formaat, zoals bijvoorbeeld het avi-formaat, is slechts een "container" waarin informatie met videoframes wordt geplaatst. Deze interne informatie kan worden vastgelegd met behulp van een breed scala aan codecs. Conversieprogramma's extraheren de gecodeerde video-informatie en plaatsen deze in een containerbestand van een ander formaat, bijvoorbeeld in avi. Het vinden van een geschikt programma op het netwerk is niet moeilijk - het kan bijvoorbeeld RAD Video Tools of MEncoder zijn.

Aanbevolen: