Hoe De Videokaart Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart Schoon Te Maken
Hoe De Videokaart Schoon Te Maken

Video: Hoe De Videokaart Schoon Te Maken

Video: Hoe De Videokaart Schoon Te Maken
Video: Hoe maak je snel en eenvoudig je videokaart schoon? 2024, Mei
Anonim

Moderne videokaarten zijn uitgerust met krachtige processors en genereren veel warmte. Voor koeling zijn radiatoren met extra koelers geïnstalleerd, die verstopt raken en tijdens hun werking moeten worden gereinigd.

Hoe de videokaart schoon te maken
Hoe de videokaart schoon te maken

Noodzakelijk

  • - gewone en horlogeschroevendraaiers;
  • - Zachte borstel;
  • - blad;
  • - machineolie;
  • - nat doekje.

instructies:

Stap 1

Koppel de computersysteemeenheid los van het netwerk en verwijder het deksel door de bevestigingsbouten los te draaien. Trek de monitorkabel uit de videokaartconnector en draai de schroef los waarmee deze aan de behuizing van de systeemeenheid is bevestigd. Als er een losstaand netsnoer beschikbaar is voor de videoadapter, koppelt u dit los. Til de grafische kaart uit de sleuf op het moederbord en schuif deze naar buiten.

Stap 2

Let op de manier waarop de koeler op de grafische kaart is bevestigd. Onthoud dat het meestal is verbonden met vier zelftappende schroeven op de hoeken van de basis. Draai de schroeven los met een horlogeschroevendraaier, en als je die niet hebt, gebruik dan het beschikbare gereedschap (bijvoorbeeld een zakmes).

Stap 3

Verwijder het netsnoer terwijl de ventilator is losgekoppeld van de grafische kaart. Trek de draad iets naar u toe en maak hem los van de verbindingsinterface. Ga verder met het stofvrij maken van de ventilator en vervolgens smeren. Verwijder met een zachte borstel en een vochtige doek eventueel vuil van de koelbladen.

Stap 4

Verwijder het label van de voorkant van de ventilator voordat u de ventilator smeert. Pak de rand voorzichtig op met een mes en pel het van de koeler.

Stap 5

Nadat u toegang heeft gekregen tot het lager van de koeler, giet u er een druppel motorolie in en plakt u het markeringslabel er weer op. Wanneer u de ventilator monteert, plaatst u deze op zijn plaats en sluit u deze aan op de voedingsconnector. Plaats de grafische adapter terug in de sleuf en zet deze vast met de schroef. Sluit zo nodig de voeding aan op de videokaart.

Stap 6

Zet de computer aan zonder de kap van de systeemeenheid te installeren. Controleer of de ventilator van de videokaart werkt. Als u geen klachten over de werking hebt gevonden, zet u de computer uit en schroeft u de kap van de systeemeenheid vast. Sluit de kabel van de monitor aan op de grafische adapter.

Aanbevolen: