Hoe Een Partitietabel Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Partitietabel Te Herstellen
Hoe Een Partitietabel Te Herstellen

Video: Hoe Een Partitietabel Te Herstellen

Video: Hoe Een Partitietabel Te Herstellen
Video: Maak Uw eigen Windows herstel partitie 2024, Mei
Anonim

Partitietabel is een gebied waar service-informatie over logische schijven op de harde schijf wordt geschreven. Als deze informatie onjuist is of gewoon verloren gaat, kan het besturingssysteem de gegevens op de harde schijf niet vinden.

Hoe een partitietabel te herstellen
Hoe een partitietabel te herstellen

instructies:

Stap 1

Als uw computer niet meer opstart vanaf de harde schijf, verwijder dan de harde schijf en sluit deze als slave aan op een andere systeemeenheid. Als Windows of Schijfbeheer het logische station waarop u informatie opslaat niet ziet en van mening is dat de primaire partitie van uw harde schijf - die waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd - niet is geformatteerd, is hoogstwaarschijnlijk de partitietabel beschadigd.

Een van de meest populaire tools voor het herstellen van een partitietabel is TestDisk.

Stap 2

Voer het programma uit met testdisk / log / debug-sleutels om een logbestand aan te maken en debug-informatie toe te voegen. Gebruik vanaf het toetsenbord de bedieningstoetsen (pijltjes omhoog en omlaag) om de schijf met problemen te selecteren. Bevestig uw keuze door op Enter te drukken.

Stap 3

Onder aan het menu staat een tooltip die verschijnt voor elk actief item in de lijst. Kies de opdracht Analyseren. Druk op Enter om door te gaan. De voortgang van de analyse wordt weergegeven in de indicatorregel.

Stap 4

Gedurende deze tijd scant testdisk de leidende sectoren van de cilinders om de headers van het bestandssysteem te vinden. Het programma beschouwt elke kop als het begin van de overeenkomstige sectie en voegt deze toe aan de lijst met gevonden gegevens. Bestudeer deze lijst zorgvuldig om er zeker van te zijn welke van de partities die door het programma worden vermeld, daadwerkelijk op de schijf aanwezig zijn. Als er iets ontbreken, klikt u op de knop Snel zoeken onder aan het scherm om door te gaan met zoeken.

Stap 5

Nadat de scan is voltooid, vraagt testdisk u om de partitiegegevens te corrigeren. Gebruik in de lijst onder aan het scherm de pijltoetsen omhoog en omlaag om de gewenste waarde te selecteren.

Sneltoetsen en de acties die ze veroorzaken worden daar ook vermeld.

Stap 6

Druk op Enter. Nadat de waarden in de partitietabel zijn gecorrigeerd, moeten de wijzigingen naar de harde schijf worden geschreven. Selecteer onder in het menu Schrijven en bevestig uw selectie door op Enter te drukken.

Aanbevolen: