Een Sjabloon Invoegen In Dreamweaver

Inhoudsopgave:

Een Sjabloon Invoegen In Dreamweaver
Een Sjabloon Invoegen In Dreamweaver

Video: Een Sjabloon Invoegen In Dreamweaver

Video: Een Sjabloon Invoegen In Dreamweaver
Video: template editing in dreamweaver 2024, Mei
Anonim

Dreamweaver is een krachtig hulpprogramma gemaakt door Adobe. Hiermee kunt u site-interfaces maken en wijzigen zonder speciale kennis van de html-opmaaktaal. Om dit te doen, implementeert het programma de mogelijkheid om met sjablonen te werken waarmee u onmiddellijk een bijna kant-en-klare ontwerpoplossing voor de bron kunt krijgen.

Een sjabloon invoegen in Dreamweaver
Een sjabloon invoegen in Dreamweaver

instructies:

Stap 1

Download de Dreamweaver-sjablonen die voor u werken van internet. Bezoek hiervoor de sites die gewijd zijn aan het werken met het programma. Alle installatiesjablonen in het programma moeten de extensie.dwt hebben. Gewoonlijk zijn plug-ins voor dit programma beschikbaar in zip- en rar-archiefformaten, en daarom moet u ze uitpakken voordat u ze gebruikt. Om dit te doen, kunt u het hulpprogramma WinRAR gebruiken.

Stap 2

Plaats het resulterende bestand in de sjabloonmap van de site die u met Dreamweaver maakt. Als u geen huidig project heeft, kunt u een sjabloon aan het programma toevoegen door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop om het te openen. Het ontwerp van deze sjabloon wordt op het scherm weergegeven en u kunt deze bewerken met de bijbehorende functies van het bedieningspaneel.

Stap 3

Om een nieuw project te maken met een geïnstalleerde sjabloon, opent u Dreamweaver en kiest u Bestand> Nieuw. Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Sjablonen" en klik op het nieuw toegevoegde ontwerp.

Stap 4

Met Dreamweaver-tools kunt u ook zelf een sjabloon voor uw site maken op basis van een bestaand html-document. Open het hiervoor met het programma ("Bestand" - "Open"). Ga daarna naar het tabblad "Bestand" - "Opslaan als sjabloon". Druk op het tabblad Algemeen op de toets Sjablonen en selecteer Sjabloon maken.

Stap 5

Voer in het pop-upmenu dat verschijnt de gewenste naam voor de sjabloon in en klik op "Opslaan". De bestanden worden opgeslagen met de extensie.dwt en kunnen worden geïmporteerd en gebruikt bij het maken van andere projecten en bronnen.

Stap 6

Een nieuwe plug-in kan ook worden aangemaakt via het paneel "Venster" - "Activa" - "Template". Klik op de knop "Sjabloon maken". Voer de naam in en druk op de knop "Enter". Het programma maakt een leeg sjabloon aan waarin u de benodigde elementen kunt toevoegen en vervolgens kunt opslaan.

Aanbevolen: