Een Foto Invoegen In Een Sjabloon

Inhoudsopgave:

Een Foto Invoegen In Een Sjabloon
Een Foto Invoegen In Een Sjabloon

Video: Een Foto Invoegen In Een Sjabloon

Video: Een Foto Invoegen In Een Sjabloon
Video: Zelf foto toevoegen aan een cv sjabloon 2024, Mei
Anonim

Sjablonen zijn een echte vondst voor degenen die net zijn begonnen het werk met grafische editors onder de knie te krijgen. Door uw foto te combineren met het transparante gedeelte van de sjabloon, kunt u in slechts een paar eenvoudige stappen een schilderachtige collage maken.

Een foto invoegen in een sjabloon
Een foto invoegen in een sjabloon

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Open de map met de sjabloonbestanden en foto's. Houd de Ctrl-toets ingedrukt, selecteer beide bestanden met de muis en gebruik dezelfde muis om de pictogrammen naar het geopende Photoshop-venster te verplaatsen.

Stap 2

Klik in de werkbalk op het gereedschap Verplaatsen, een hulpmiddel waarmee u de details van een afbeelding kunt verplaatsen. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om uw foto naar het sjabloonvenster te slepen. Hetzelfde resultaat wordt verkregen als u de volledige afbeelding in uw foto selecteert met de opdracht Alles in het menu Selecteren, deze kopieert met de opdracht Kopieer uit het menu Bewerken, naar het venster met de sjabloon schakelt door er met de muis op te klikken en plak de gekopieerde afbeelding met de opdracht Plakken in het menu Bewerken …

Stap 3

Als de foto veel groter bleek te zijn dan de sjabloon of, wat vaker gebeurt, de sjabloon veel groter bleek te zijn dan de afbeelding die erin was ingevoegd, verklein dan het deel van de toekomstige collage dat groter bleek te zijn Dan de andere. Selecteer hiervoor de laag waarop deze afbeelding ligt in het lagenpalet door er met de muis op te klikken.

Stap 4

Als de sjabloon waarmee u werkt een gelaagd psd-bestand is, selecteert u alle lagen om het formaat van de sjabloon correct te wijzigen. Dit is vrij eenvoudig te doen door met de muis op de gewenste lagen te klikken terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 5

Om de grootte te wijzigen, past u de opdracht Schaal toe op de geselecteerde lagen, die u kunt zien in de groep Transformeren van het menu Bewerken. Er verschijnt een kader rond de afbeelding, waarbij u de hoekgrepen verplaatst, waarvan u de geselecteerde afbeeldingen kunt verkleinen. Houd de Shift-toets ingedrukt om de sjabloon of foto te verkleinen zonder vervorming. Druk na het verkleinen van de afbeelding op de Enter-toets.

Stap 6

Als de sjabloon uit één laag bestaat, verplaats je je afbeelding onder de sjabloon. Selecteer hiervoor de laag met de foto en pas de opdracht Achteruit verzenden uit de groep Schikken erop toe, die u kunt vinden in het menu Laag. Als de sjabloon meer dan één laag heeft, verplaatst u uw afbeelding onder de sjabloonlaag die deze gedeeltelijk moet bedekken.

Stap 7

Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de foto te verplaatsen zodat het transparante deel van de sjabloon precies dat deel bevat dat zichtbaar moet zijn in de uiteindelijke afbeelding. Het kan zijn dat de foto gedraaid moet worden. Dit is eenvoudig te doen met de opdracht Vrije transformatie in het menu Bewerken. Als u de cursor over een willekeurige hoekgreep van het vak beweegt dat verschijnt, zult u merken dat de aanwijzer van vorm is veranderd. Houd de linkermuisknop ingedrukt en draai de afbeelding. Druk nogmaals op Enter om de transformatie toe te passen.

Stap 8

Sla de resulterende afbeelding op in een jpg-bestand met de opdracht Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: