Een Afbeelding Invoegen In Een Sjabloon

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Invoegen In Een Sjabloon
Een Afbeelding Invoegen In Een Sjabloon

Video: Een Afbeelding Invoegen In Een Sjabloon

Video: Een Afbeelding Invoegen In Een Sjabloon
Video: Zelf foto toevoegen aan een cv sjabloon 2024, Mei
Anonim

Een sjabloon voor een foto kan een uitkomst zijn als je snel een mooi vormgegeven collage van je foto moet maken. Om een afbeelding in de voltooide afbeelding in te voegen, volstaat het om het gereedschap Verplaatsen en de transformatie-opties van het Photoshop-programma te gebruiken.

Een afbeelding invoegen in een sjabloon
Een afbeelding invoegen in een sjabloon

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - steekproef;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de sjabloon in de grafische editor met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. In sommige gevallen worden bestanden met meerdere lagen opgeslagen met lagen uitgeschakeld, waarvan de inhoud niet in het documentvenster wordt weergegeven. Als je zo'n afbeelding tegenkomt, open dan het lagenpalet met de optie Lagen in het menu Venster en schakel de ontbrekende lagen in door op het lege venster links van de laagminiatuur te klikken.

Stap 2

Gebruik de optie Plaatsen uit het Bestand-menu dat u al kent, voeg de geselecteerde foto in de geopende afbeelding in en pas de grootte aan met behulp van het transformatiekader eromheen. Als u op de Enter-toets drukt, wordt de bewerking die u op de afbeelding hebt aangebracht, toegepast.

Stap 3

De afbeelding die in het document is ingevoegd met de optie Plaatsen, wordt mogelijk niet op volledige grootte weergegeven. Als de foto merkbaar kleiner is dan de sjabloon, gebruikt u de optie Schaal van de groep Transformeren van het menu Bewerken. In het paneel met transformatie-instellingen kunt u de grootte van de ingevoegde afbeelding zien als een percentage van de werkelijke waarde. Om een foto te vergroten of te verkleinen, klikt u op de knop Beeldverhouding behouden in het instellingenpaneel en voert u de gewenste waarde in procenten in. Pas de optie Laag in de groep Rasteren van het menu Laag toe op de gewijzigde afbeelding.

Stap 4

Breng de afbeelding onder de sjabloon met behulp van de optie Achteruit verzenden in de groep Schikken van het menu Laag. Als uw sjabloon een achtergrondlaag heeft, plaatst u uw afbeelding onder de stukken die deze gedeeltelijk moeten bedekken, maar boven de achtergrond. U kunt de laag verplaatsen met de muis. Nadat u het gereedschap Verplaatsen hebt ingeschakeld, verplaatst u de foto zodat er in het transparante gedeelte van de sjabloon een gedeelte van de afbeelding is dat zichtbaar moet zijn in de definitieve versie van de afbeelding.

Stap 5

Als je een sjabloon hebt die is ontworpen om meerdere afbeeldingen in te voegen, voeg dan de rest van de afbeeldingen toe aan het document. Het kan blijken dat in de vensters die bedoeld zijn voor verschillende foto's, delen van dezelfde grote afbeelding zichtbaar zijn. Om dit op te lossen, gaat u naar de laag met de afbeelding die alle vensters overlapt, schakelt u het gereedschap Veelhoeklasso in en selecteert u het deel van de afbeelding dat in de collage moet worden ingevoegd met een kleine marge rond de randen. Om alle inhoud van de laag behalve het geselecteerde gebied te verwijderen, keert u de selectie om met de optie Omkeren van het menu Selecteren en past u de optie Wissen van het menu Bewerken toe.

Stap 6

Om een goed resultaat te krijgen, moet u bij het invoegen van uw foto in een sjabloon met een transparant gebied in plaats van het gezicht, mogelijk de huidtint in de foto aanpassen aan de kleuren van de rest van de afbeelding. Om dit te doen, past u de optie Kleurbalans van de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding toe op de laag met uw afbeelding en bewerkt u de kleurbalans.

Stap 7

U kunt de collage die uit de sjabloon is verkregen, opslaan met de optie Opslaan als in het menu Bestand. Geef bij het invoeren van een bestandsnaam een naam op die niet overeenkomt met de naam van de sjabloonafbeelding.

Aanbevolen: