Hoe Een Terminalserver Op Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Terminalserver Op Te Zetten
Hoe Een Terminalserver Op Te Zetten

Video: Hoe Een Terminalserver Op Te Zetten

Video: Hoe Een Terminalserver Op Te Zetten
Video: How to Login to a Terminal Server with Remote Desktop Client 2024, Mei
Anonim

Voor bedrijfsprogramma's is het belangrijkste criterium voor het evalueren van hun functionaliteit de prestaties. Voor toegang op afstand tot het programma is een terminalserver vereist. Overbelasting of verkeerde configuratie kan ertoe leiden dat deze server uitvalt.

Hoe een terminalserver op te zetten
Hoe een terminalserver op te zetten

instructies:

Stap 1

Installeer Terminal Server voordat u programma's voor meerdere gebruikers installeert. Dit komt door de instellingen voor delen voor afzonderlijke apps. Als u eerst de server installeert, wordt het veel gemakkelijker om de toegang tot gedeelde toepassingen te configureren.

Stap 2

Voer de standaard Windows Server Management-tool uit. Selecteer daarin "Rol toevoegen of verwijderen". U moet een specifieke configuratie voor het maken van rollen selecteren om Terminal Server te installeren. Nadat de vereiste configuratie is geselecteerd, klikt u op de knop "Volgende". Start je computer opnieuw op.

Stap 3

Houd er rekening mee dat de serverlicentie slechts 120 dagen geldig is. Vergeet niet de licentieserver te installeren, anders moet u na de opgegeven periode de terminalserver oproepen. Ga naar het "Start"-knopmenu, selecteer "Configuratiescherm".

Stap 4

Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram Programma's toevoegen of verwijderen. Ga naar het tabblad "Windows-componenten installeren". De wizard voor onderdelen van het besturingssysteem wordt gestart. Zoek Terminal Server-licentieverlening in de lijst. Vink het vakje ernaast aan. Voltooi de installatie.

Stap 5

Ga naar het menu Startknop. Zoek het item "Beheer" en daarin "Terminal Server Licensing". Klik in het item "Acties" op "Activeren". er verschijnt een vragenlijst. Vul alle informatie in die je nodig hebt. Sparen. Daarna verschijnt het venster "Type licentie".

Stap 6

Selecteer het type licentie, specificeer de gegevens erop. Begin direct met het configureren van de terminalserver. Selecteer in het item "Beheer" de optie "Configureer Terminal Services". Ga naar het tabblad "RDP-tcp verbindingseigenschappen". Ga vervolgens naar het tabblad "Algemeen" en selecteer het beveiligingsniveau.

Stap 7

Als deze terminal in het interne netwerk wordt gebruikt, laat dan de instellingen op dit tabblad ongewijzigd. Schakel op het tabblad "Afstandsbediening" het item "Gebruikersrechten aanvragen" uit en stel "Interactie met deze sessie" in.

Aanbevolen: