Een LAN-verbinding Instellen

Inhoudsopgave:

Een LAN-verbinding Instellen
Een LAN-verbinding Instellen

Video: Een LAN-verbinding Instellen

Video: Een LAN-verbinding Instellen
Video: Solaredge LAN Status - Een handige tool om netwerk problemen op te lossen 2024, Mei
Anonim

Als u meerdere computers hebt aangesloten op een lokaal netwerk, en slechts één daarvan heeft internet, is het veel handiger om alle computers van het lokale netwerk met internet te verbinden. Om lokale netwerktoegang tot internet te bieden, moet u de hoofdcomputer als gateway gebruiken. Dit is niet moeilijk om te doen, en in dit artikel zul je het zelf zien.

Een LAN-verbinding instellen
Een LAN-verbinding instellen

instructies:

Stap 1

Een manier om een lokaal netwerk met internet te verbinden, is door rechtstreeks verbinding te maken met IP-adressen. Vraag uw ISP om een extra vergoeding om u IP-adressen te geven voor het vereiste aantal computers op het lokale netwerk. Uw computers worden dus als één subnet beschouwd.

De hoofdroutercomputer blijkt verbonden te zijn met zowel het algemene netwerk van de provider als het lokale netwerk. U moet de verzending van internetpakketten van het ene netwerk naar het andere configureren.

Om de verbinding veilig te houden en ongeautoriseerde toegang tot uw lokale netwerk te voorkomen, installeert u een firewall die toegang tot het interne subnetmateriaal verhindert. Geef in de Firewall-instellingen het type pakketten op dat het subnet niet naar het hoofdnetwerk mag verlaten. U kunt ook de toegang van buitenaf tot computers op uw lokale netwerk blokkeren.

Stap 2

Een eenvoudigere verbindingsmethode is Network Address Translation, een systeem waarmee meerdere computers verbinding kunnen maken met een netwerk via een enkel gedeeld IP-adres van de primaire computer. Deze methode vereist, in tegenstelling tot de vorige, geen aankoop van extra adressen.

Installeer het NAT-serverprogramma op de gatewaycomputer. Het zal automatisch bepalen vanaf welke lokale computer het pakket is verzonden, en het antwoordpakket wordt naar de lokale computer gestuurd op het onthouden adres.

Stap 3

Ten slotte is een nog eenvoudigere manier om computers op een lokaal netwerk met internet te verbinden, verbinding te maken via een proxyserver.

Routering hoef je hier niet te organiseren. Het enige dat u nodig hebt, is een tussenpersoon - een proxyserver op de hoofdcomputer. U kunt zelf de meest geschikte proxyserver kiezen uit een groot aantal op het netwerk aangeboden. U kunt ook de proxyserver van uw ISP gebruiken.

Aanbevolen: