Een Lokaal Netwerk Opzetten Op Een D-link Dir 300-router

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Opzetten Op Een D-link Dir 300-router
Een Lokaal Netwerk Opzetten Op Een D-link Dir 300-router

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten Op Een D-link Dir 300-router

Video: Een Lokaal Netwerk Opzetten Op Een D-link Dir 300-router
Video: Роутер D-LINK DIR-300. Настройка и обновление прошивки. 2024, Mei
Anonim

D-Link DIR-300 is een goedkope router voor het organiseren van een klein draadloos netwerk in een appartement of klein kantoor. U kunt de bijbehorende Windows-instellingen gebruiken om het lokale netwerk te configureren tussen computers die op deze router zijn aangesloten.

Een lokaal netwerk opzetten op een D-link Dir 300-router
Een lokaal netwerk opzetten op een D-link Dir 300-router

instructies:

Stap 1

Klik op "Begin". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op "Computer". Klik in het contextmenu dat verschijnt op "Eigenschappen" om de instellingen voor werk binnen één werkgroep op te roepen om één lokaal netwerk te organiseren. Klik in het gedeelte "Computernaam, domein en groepsinstellingen" op "Wijzigen".

Stap 2

Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Computernaam". Geef in het veld met dezelfde naam de naam voor uw computer op in Latijnse letters en klik vervolgens op de knop "Geavanceerd". Selecteer in het veld "Lid" het item "Werkgroep" en voer een willekeurige naam in voor het netwerk dat u aan het maken bent. Klik op "OK" en vervolgens nogmaals op "OK" om de wijzigingen toe te passen.

Stap 3

Om netwerkparameters te configureren, gaat u naar het "Netwerkcentrum" door op het pictogram van uw verbinding te klikken en de juiste link te selecteren in het menu dat verschijnt. Klik in het nieuwe venster op "Adapterinstellingen wijzigen" aan de linkerkant van het scherm.

Stap 4

Klik in het venster met de rechtermuisknop op het item "Local Area Connection". Ga naar "Eigenschappen" - "Internet Protocol TCP / IP" en klik vervolgens opnieuw op "Eigenschappen".

Stap 5

Stel de waarden "IP automatisch verkrijgen" en "DNS-servers automatisch verkrijgen" in door de vakjes tegenover de overeenkomstige secties aan te vinken. Wanneer u deze items selecteert, ontvangen de aangesloten computers automatisch een IP, subnetmasker, gateway en DNS van de router en daarom moeten deze gegevens ook worden ingesteld in de routerinstellingen om een werkende verbinding tot stand te brengen. Klik daarna op de knop "Geavanceerd" en ga vervolgens naar het tabblad WINS.

Stap 6

Selecteer in het gedeelte "NetBIOS-instellingen" "NetBIOS inschakelen via TCP / IP". Klik op "OK" om de wijzigingen toe te passen. Het configureren van het lokale netwerk voor de D-Link DIR-300 router is voltooid. Start de computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen en maak vervolgens vanaf andere computers verbinding met het lokale draadloze netwerk.

Aanbevolen: