Hoe Een Plug-in Op Een Server Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Plug-in Op Een Server Te Installeren
Hoe Een Plug-in Op Een Server Te Installeren

Video: Hoe Een Plug-in Op Een Server Te Installeren

Video: Hoe Een Plug-in Op Een Server Te Installeren
Video: How to Install Plugins on Your Aternos Minecraft Server! 2024, April
Anonim

Het installeren van een plug-in, dat wil zeggen een add-on die de functionaliteit van een applicatie of server uitbreidt, is vrij eenvoudig, hoewel het bepaalde subtiliteiten heeft die verband houden met de functies van de applicatie of serverinterface. Desalniettemin, als je de plug-in op één server hebt geïnstalleerd, kun je, naar analogie, uitzoeken hoe je deze op een andere kunt installeren, dus het is logisch om te overwegen de mogelijkheden van de server uit te breiden met een plug-in die het voorbeeld van Wordpress gebruikt.

Hoe een plug-in op een server te installeren
Hoe een plug-in op een server te installeren

Noodzakelijk

gedownloade plug-in

instructies:

Stap 1

Installeer de plug-in op de server. Om dit te doen, moet u de map met plug-ins kopiëren naar de map https:// site_name / wp-content / plug-ins / met een FTP-client naar keuze, en vervolgens de plug-in koppelen via het beheerderspaneel. Ga naar het submenu "Geïnstalleerd" van het menu "Plug-ins" van het administratieve paneel.

Stap 2

Klik op het tabblad "Inactief". Het bevindt zich bovenaan het venster van het beheerderspaneel. Selecteer de gewenste plug-in en klik op het item "Activeren" eronder. De plug-in wordt geïnstalleerd en geactiveerd.

Stap 3

Na een bepaalde tijd kan er een situatie ontstaan waarin een nummer omringd door een rood ovaal verschijnt in het administratieve paneel bij het menu "Plug-ins". Dit betekent dat er een update voor de plug-in is, en wordpress meldt dit dus.

Stap 4

Ga naar het submenu "Geïnstalleerd" van het menu "Plug-ins" van het administratieve paneel. Klik op het tabblad "Invoegtoepassingen beheren", ga naar het gedeelte "Beschikbare updates". Daar moet u het item "Automatisch bijwerken" selecteren. De plug-in wordt bijgewerkt. Voordat u gaat updaten, moet u een reservekopie van de plug-in opslaan, omdat er na de uitvoering een aantal problemen kunnen optreden. Er zijn drie mogelijke uitkomsten.

Stap 5

De plug-in kan automatisch worden geïnstalleerd en geactiveerd en de gebruiker hoeft alleen te controleren of de server werkt en dat er geen conflicten zijn. De plug-in stopt met werken en er wordt een foutmelding weergegeven - in dit geval moet de gebruiker de activiteit van de plug-in controleren, zodat deze de hele server niet verstoort. Het WordPress-beheerderspaneel reageert niet meer op de ondernomen acties.

Stap 6

In het tweede en derde geval zal het nodig zijn om de map met de plug-in van de server te verwijderen (gedaan op dezelfde manier als kopiëren) en de opgeslagen reservekopie van de plug-in te kopiëren via de FTP-client.

Aanbevolen: