Hoe De Plug-in Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Plug-in Te Installeren
Hoe De Plug-in Te Installeren

Video: Hoe De Plug-in Te Installeren

Video: Hoe De Plug-in Te Installeren
Video: How to Install a Plugin in WordPress 2024, April
Anonim

Een plug-in (van de Engelse plug-in) is een hele klasse van applicaties die een aanvullende softwaremodule zijn voor elke applicatie. Een dergelijke toepassing kan bijvoorbeeld een browser, een grafische editor, een audiospeler of zelfs een websitebeheersysteem zijn. Afhankelijk van hoe de plug-ins in een bepaalde toepassing zijn aangesloten, zijn de installatiemethoden ook verschillend.

Hoe de plug-in te installeren
Hoe de plug-in te installeren

instructies:

Stap 1

Als u de plug-in in uw browser moet installeren, gebruik dan de ingebouwde functies van deze applicatie - toegang tot deze wordt georganiseerd via het menu van de webbrowser. Om bijvoorbeeld een plug-in in Opera te installeren, opent u het menu en selecteert u "Extensies selecteren" in het gedeelte "Extensies", waarna de browser een pagina laadt met een catalogus met beschikbare plug-ins. Selecteer degene die u wilt en klik vervolgens op de groene knop "Toevoegen aan Opera" - deze staat op de pagina met de beschrijving van de plug-in. Het programma doet de rest vanzelf. Alle moderne browsers hebben vergelijkbare functionaliteit.

Stap 2

Om plug-ins toe te voegen aan programma's die dit soort functies niet in het menu hebben ingebouwd, plaatst u de plug-in in een speciaal daarvoor bestemde map. Een dergelijke map bevindt zich meestal in de hoofdmap van de toepassing - bijvoorbeeld in de populaire grafische editor Adobe Photoshop, deze map wordt Plug-Ins genoemd en bevindt zich op het systeemstation bij Program Files / Adobe / Adobe Photoshop.

Stap 3

U hoeft de plug-in alleen naar de map te kopiëren die alleen voor extensies is gereserveerd, alleen als deze geen installatieprogramma heeft - een uitvoerbaar programma dat zelf alle benodigde bestanden uit het archief uitpakt en in de gewenste map plaatst. Als een plug-in voor Adobe Photoshop bijvoorbeeld een 8bf-extensie heeft, moet u deze "handmatig" naar de map verplaatsen die is opgegeven in de vorige stap, en als deze een exe-extensie heeft, dubbelklikt u op het bestand om het te starten de installateur.

Stap 4

Installatie van plug-ins voor sitebeheersystemen verschilt enigszins van de hierboven beschreven methoden, omdat het wordt uitgevoerd op een externe server en niet op een lokale computer. Meestal hebben dergelijke systemen speciale scripts, waartoe de toegang wordt georganiseerd via het configuratiescherm zelf. Bijvoorbeeld, onmiddellijk na het inloggen op het populaire CMS (Content Management System) Joomla, wordt de beheerder naar een pagina geleid om toegang te krijgen tot het gedeelte voor plug-inbeheer, klik op het pictogram Extansion Manager. Vervolgens moet u de locatie van het bestand met de extensie selecteren en op de knop Installeren of Uploaden en installeren klikken, waarna de rest van de systeemscripts in de automatische modus worden uitgevoerd. Aan het einde van het proces hoeft u alleen de geïnstalleerde plug-in te activeren door deze in de algemene lijst te selecteren.

Aanbevolen: