Hoe Het SQL-wachtwoord Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het SQL-wachtwoord Te Achterhalen?
Hoe Het SQL-wachtwoord Te Achterhalen?

Video: Hoe Het SQL-wachtwoord Te Achterhalen?

Video: Hoe Het SQL-wachtwoord Te Achterhalen?
Video: 06 06 Extracting Passwords from SQL Server Hashes 2024, Mei
Anonim

Toegang tot SQL Server-databases wordt uitgevoerd na het invoeren van een paar login-wachtwoorden. Deze aanpak zorgt voor een hoog beveiligingsniveau en voorkomt hackpogingen. Als het wachtwoord echter verloren is gegaan (bijvoorbeeld als de server lang geleden is geconfigureerd), zal het niet zo eenvoudig zijn om er verbinding mee te maken.

Hoe het SQL-wachtwoord te achterhalen?
Hoe het SQL-wachtwoord te achterhalen?

Noodzakelijk

Geavanceerd SQL Password Recovery-programma

instructies:

Stap 1

Download het Advanced SQL Password Recovery-programma. Dit programma is een eenvoudige SQL-wachtwoordbeheerder. U kunt de applicatie vinden op de website softodrom.ru of een ander softwareportaal. Voer het programma uit met behulp van het opstartbestand. Meestal zijn deze bestanden in exe-indeling.

Stap 2

Het hoofdvenster van het programma bevat slechts enkele bedieningsknoppen. Om het sql-serverconfiguratiebestand master.mdf te openen, klikt u op de knop "Openen" en geeft u de locatie van het bestand op de harde schijfpartitie van uw computer op. Klik op Openen om uw keuze te bevestigen.

Stap 3

Klik op de knop Zoek gebruikers om het hulpprogramma het master.mdf-bestand te laten scannen en alle servergebruikersrecords weer te geven. Als er veel gebruikers zijn, kan het scannen lang duren. Zoek de gewenste gebruiker in de lijst en selecteer deze door de muiscursor erop te plaatsen. Klik op de knop Wachtwoord wijzigen om een nieuw wachtwoord voor het account in te stellen ter vervanging van het verloren wachtwoord.

Stap 4

Bekijk de volledige lijst met gebruikers en stel zo nodig wachtwoorden in voor de accounts die actief zijn. Het programma slaat de wijzigingen automatisch op in het master.mdf-bestand wanneer u op de knop Afsluiten klikt.

Stap 5

Er zijn andere programma's met vergelijkbare functies. Enterprise Manager helpt u bij het eenvoudig configureren en beheren van SQL Server-gebruikers. Dit programma werkt echter alleen met Enterprise Manager in SQL Server 7.0 en SQL Server 2000. U kunt beide toepassingen uitproberen en kijken welke het beste voor u werkt.

Aanbevolen: