Hoe Het Nummer Van De Flashdrive Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nummer Van De Flashdrive Te Achterhalen?
Hoe Het Nummer Van De Flashdrive Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Nummer Van De Flashdrive Te Achterhalen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: SanDisk iXpand Flash Drive | How to backup iPhone and iPad on USB | made easy 2023, Januari-
Anonim

Een flashdrive heeft, net als elke andere elektronica, zijn eigen serienummer, waarmee hij indien nodig kan worden geïdentificeerd. Het serienummer van een flashstation achterhalen is relatief eenvoudig, afhankelijk van het type ontwerp.

Hoe het nummer van de flashdrive te achterhalen?
Hoe het nummer van de flashdrive te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Onderzoek de body van de flashdrive. Op een van de elementen kan een serienummer zijn gestempeld. In de regel hebben flashdrives meerdere serienummers: één uniek en één algemeen. Een gemeenschappelijk serienummer is gestempeld of geplakt op de behuizing van alle flashdrives van dezelfde batch en hetzelfde model, het tweede is uniek en staat rechtstreeks in de software van de vervoerder.

Stap 2

Dus in het eerste geval, om het totale aantal van de flashdrive te achterhalen, moet u de behuizing openen (als het nummer niet op de buitenste elementen staat). Houd er rekening mee dat in dit geval garantiereparatie (als deze nog geldig is) niet aan de orde is. Let niet alleen op de plastic onderdelen, maar ook op de ijzeren "steek" van de flashdrive zelf. Haar nummer kan erop worden toegepast.

Stap 3

Ga naar de register-editor om het nummer van de flashdrive te achterhalen. Zoals eerder vermeld, kan het unieke serienummer van een USB-flashdrive die is vervaardigd volgens een specificatie, worden beschouwd als het nummer dat in de software is ingevoerd - InstanceID. Om de Register-editor te openen, gaat u naar het menu Start-knop en selecteert u vervolgens Uitvoeren.

Stap 4

Typ regedit in de opdrachtregel en druk op de Enter-toets. Er verschijnt een venster met een map met mappen. Breid de vereiste mappen achtereenvolgens uit en ga naar de map HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSetEnum / USB. In de USB-map vind je alle informatie over je flashdrive, inclusief het unieke serienummer.

Stap 5

Probeer de papieren en documenten te vinden die bij de flashdrive zijn geleverd. Dit verwijst naar de garantiekaart die je in de winkel hebt ingevuld toen je hem kocht. Het serienummer moet op de garantiekaart worden vermeld, volgens welke deze specifieke flashdrive, en niet een andere, indien nodig onder de garantie valt. Soms staat het serienummer in andere documenten (specificaties van de fabrikant), maar dit is een uiterst zeldzaam geval.

Populair per onderwerp