Hoe De Poort Voor Het Spel Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Poort Voor Het Spel Te Openen
Hoe De Poort Voor Het Spel Te Openen

Video: Hoe De Poort Voor Het Spel Te Openen

Video: Hoe De Poort Voor Het Spel Te Openen
Video: Сталкер ! пришел в - чернобыль ! в игре | Chernobylite 2024, Mei
Anonim

Om ervoor te zorgen dat relevante informatie in realtime wordt weergegeven, vereisen veel online gameclientprogramma's tegenwoordig de mogelijkheid om niet alleen uitgaande, maar ook inkomende verbindingen met de gameserver tot stand te brengen. In Microsoft Windows worden inkomende verbindingen op de meeste poorten standaard geblokkeerd door de ingebouwde firewall. Daarom is het vaak nodig om een poort te openen om een spel goed te laten functioneren.

Hoe de poort voor het spel te openen
Hoe de poort voor het spel te openen

Noodzakelijk

een account dat lid is van de groep Administrators

instructies:

Stap 1

Open het mapvenster van het Windows Configuratiescherm. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" in de taakbalk, selecteert u het gedeelte "Instellingen" van het weergegeven menu. Selecteer "Configuratiescherm".

Stap 2

Open het venster voor het configureren van de firewall-instellingen. Zoek in het Configuratiescherm naar de snelkoppeling "Windows Firewall". Open het door te dubbelklikken of door het overeenkomstige item in het contextmenu te gebruiken.

Stap 3

Bekijk de bestaande set firewall-uitzonderingen. Klik op het tabblad "Uitzonderingen" van het huidige dialoogvenster. Bekijk de lijst met programma's en services. Als het een item bevat dat overeenkomt met de poort die u wilt openen, of de uitvoerbare module van het spel, selecteert u het gewoon en klikt u op OK. Ga anders verder met de volgende stappen.

Stap 4

Voeg aan de lijst met uitzonderingen de poort toe die het spel moet draaien. Klik op de knop Poort toevoegen …. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt het type protocol (TCP of UDP), de weergavenaam van de uitzondering en het poortnummer op. Klik op de knop Wijzig bereik … en ga naar stap zeven als u het geldige adresbereik wilt beperken. Houd er rekening mee dat er altijd een open poort beschikbaar is (zelfs als het spel niet draait) en dat andere programma's verbindingen via deze poort kunnen accepteren. Daarom, als het doel van de uitgevoerde acties is om de werking van één spel te verzekeren, is het logisch om het toe te voegen aan de lijst met uitzonderingen en niet de poort te openen. Als dit het geval is, volgt u stap 5-7.

Stap 5

Voeg de game toe aan je lijst met firewall-uitzonderingen. Klik op de knop "Programma toevoegen …". Bekijk de lijst in het dialoogvenster dat verschijnt. Als het een item bevat dat overeenkomt met het uitvoerbare bestand van het spel, selecteer het dan en ga naar de zevende stap.

Stap 6

Zoek de uitvoerbare module van het spel. Klik in het dialoogvenster Programma toevoegen op de knop Bladeren. Ga naar de gamemap. Markeer het gewenste bestand. Klik op de knop "Openen".

Stap 7

Geef indien nodig de reeksen IP-adressen op waarvan inkomende verbindingen kunnen worden geaccepteerd via de poort of door het programma dat aan de uitsluitingen is toegevoegd. Klik op de knop Bereik wijzigen …. Selecteer in het dialoogvenster Bereik wijzigen uw voorkeursoptie en voer indien nodig de adreslijsten in. Klik OK.

Stap 8

Pas de aangebrachte wijzigingen toe. Klik op de knop OK in het huidige dialoogvenster. Er verschijnt een nieuw item in de lijst met firewall-uitzonderingen voor de poort of het programma. Klik op OK in het dialoogvenster Windows Firewall.

Aanbevolen: