Hoe Het Ip-adres Van De Mail Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ip-adres Van De Mail Te Bepalen
Hoe Het Ip-adres Van De Mail Te Bepalen
Anonim

E-mailberichten worden doorgestuurd naar de ontvanger via een keten van webservers die met internet zijn verbonden. In het wereldwijde netwerk is een dergelijke gegevensoverdracht onmogelijk zonder gebruik te maken van de netwerkadressen van alle servers die deelnemen aan de "estafetterace". Volgens de RFC-normen - Request for Comments - bereiken e-mailberichten, samen met de inhoud van de brief, slechts een paar ip-adressen de ontvanger, maar dit zijn de servers van de afzender. Hiermee kunt u de netwerkadressen van de afzenders van inkomende e-mailberichten bepalen.

Hoe het ip-adres van de mail te bepalen
Hoe het ip-adres van de mail te bepalen

instructies:

Stap 1

Gebruik de informatie in de RFC-headers van inkomende e-mailberichten om het IP-adres van de mailserver van de afzender te bepalen. Met de standaardinstellingen geven deze koppen niet de e-mailclients weer die op de computer zijn geïnstalleerd of de e-mailservicesites op internet. Om ze te zien, moet u aanvullende instellingen gebruiken. Open bijvoorbeeld in het e-mailprogramma The Bat de sectie "Bekijken" in het menu en selecteer het item "Toon headers (RFC-822)". En in de e-mailclient Microsoft Outlook Express opent u het vereiste bericht, opent u vervolgens het gedeelte "Bestand" in het menu en selecteert u de regel "Eigenschappen". Zoek naar RFC-headers op het tabblad "Details" van het venster dat wordt geopend.

Stap 2

In de interfaces van maildiensten is de toegang tot deze headers ook op verschillende manieren georganiseerd. Als je Gmail gebruikt, open dan de tekst van het gewenste bericht, open de vervolgkeuzelijst naast de knop om de brief te beantwoorden en klik op de regel "Toon origineel". Om toegang te krijgen tot headers in de Mail.ru-mailservice, gebruikt u het item "Serviceheaders" in de vervolgkeuzelijst met de naam "Meer". Zoek in de interface van de Yandex-mailserver, nadat u het bericht heeft geopend, het gedeelte "Aanvullend" in het menu en selecteer "E-maileigenschappen" In Yahoo mail, nadat u de tekst van het bericht op de pagina heeft geladen, klikt u op de derde knop van rechts in de koptekst - de knop geeft een versnelling weer. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het item "Volledige titel".

Stap 3

Zodra u toegang heeft tot de RFC-headers, zoekt u naar de regels die beginnen met Received - meestal zijn er meerdere. Elke regel moet de naam van de mailserver, het ip-adres en de tijd bevatten. Bepaal tegen de tijd de allereerste mailserver die een bericht van de afzender heeft ontvangen - het ip-adres en kan worden beschouwd als het adres van de e-mailserver van de afzender. Men mag echter het bestaan van proxyservers niet vergeten, die het gemakkelijk maken om het echte netwerkadres van de e-mailservice van de afzender te verbergen.

Aanbevolen: