Apache Voor Windows Installeren

Inhoudsopgave:

Apache Voor Windows Installeren
Apache Voor Windows Installeren

Video: Apache Voor Windows Installeren

Video: Apache Voor Windows Installeren
Video: Install u0026 Set Up Apache Web Server on Windows 10 - Quickly! 2024, Mei
Anonim

Apache betekent gratis server in het Engels. Deze applicatie wordt gebruikt om een server te maken die cross-browser en multi-platform is (gratis BSD, Linux, Mac OS, Windows, enz.). Het installeren van dit programma is veel eenvoudiger dan het configureren.

Apache voor Windows installeren
Apache voor Windows installeren

Noodzakelijk

Apache-software

instructies:

Stap 1

De meest complete technische ondersteuning voor besturingssystemen van de Windows-familie wordt waargenomen in distributies van versies voor Windows 2000 en nieuwere versies. U kunt het installatiepakket downloaden van de officiële website, volg deze link https://httpd.apache.org/download.cgi. Ga na het laden van de sitepagina naar het blok De Apache HTTP-server downloaden, selecteer het item Stabiele release en klik op de link met de releaseversie.

Stap 2

Nadat het te installeren pakket is gestart, verschijnt er een waarschuwingsvenster op het scherm - het installatieprogramma zal u informeren over de noodzaak om het systeem opnieuw op te starten. voor verder werk moet u wijzigingen aanbrengen in de systeembestanden. Nadat u op de knop "Ja" hebt geklikt, vindt een geplande herstart van de computer plaats.

Stap 3

Wanneer de computer volledig is geladen, verschijnt het venster van het geïnstalleerde programma weer op het scherm. Wanneer u wordt gevraagd naar het kiezen van een map voor de Apache-bestanden, wordt aanbevolen om akkoord te gaan met het installatieprogramma, d.w.z. selecteer station D. Waarom wordt dit gedaan? Alle volgende toevoegingen zijn standaard al geconfigureerd voor deze directory. Door de locatie van deze map te wijzigen, zult u voortdurend de locatie in andere installatiepakketten moeten wijzigen.

Stap 4

Vervolgens wordt een nieuw venster geopend (vervolg installatie). Klik afwisselend op de knoppen Ja en Volgende. Vervolgens moet u het vakje naast Ik accepteer de voorwaarden in de licentieovereenkomst aanvinken en op de knop Volgende klikken.

Stap 5

Het volgende venster is een formulier voor het invoeren van gegevens, hier moet u de domeinnaam, servernaam, postadres en beschikbaarheid voor andere gebruikers opgeven. Bijvoorbeeld hoe u de volgende velden invult: Netwerkdomein - server.ru, servernaam - naam.server.ru, e-mailadres beheerder - [email protected], voor alle gebruikers, op poort 80, als een service - voor Alle gebruikers…

Stap 6

Geef in het volgende venster het installatietype Typisch op en klik op Volgende. Nu hoeft u alleen uw computer opnieuw op te starten en de Apache-server te gebruiken. Om dit te controleren, opent u een webbrowser en voert u het volgende adres in https:// localhost /. Het laden van de serverpagina geeft de volledige prestaties aan.

Aanbevolen: