Hoe Verander Je De Verkenner In Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe Verander Je De Verkenner In Windows 7
Hoe Verander Je De Verkenner In Windows 7

Video: Hoe Verander Je De Verkenner In Windows 7

Video: Hoe Verander Je De Verkenner In Windows 7
Video: Fix- blank screen wallpaper in window 7,8,8.1,10,vista 2024, Mei
Anonim

Verkenner in Microsoft-besturingssystemen is de navigatiebalk (of navigatievenster) aan de linkerkant van Windows-vensters en wordt gebruikt om het werken met bestanden en mappen te versnellen. De gebruiker kan de parameters van de verkenner naar eigen inzicht aanpassen.

Hoe verander je de bestandsverkenner in Windows 7
Hoe verander je de bestandsverkenner in Windows 7

instructies:

Stap 1

Om het navigatiegebied aan de linkerkant van de map- en directoryvensters weer te geven, klikt u op de knop "Rangschikken" in een geopend venster en beweegt u de muiscursor over de regel "Bekijken" in de lijst die verschijnt. Vink in de aanvullende lijst het vakje naast de regel "Navigatievenster" aan door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken. Daarna wordt de navigatiebalk weergegeven in alle geopende vensters van mappen en locaties van Windows.

Stap 2

Om de navigatiebalk te verbergen, schakelt u het selectievakje naast de regel van het navigatiedeelvenster in het menu Vensters schikken uit.

Stap 3

Om het zoeken naar de bestanden, toepassingen en mappen die u nodig hebt in het Windows 7-besturingssysteem te versnellen, zijn er speciale bibliotheken beschikbaar. De gebruiker kan zijn eigen bibliotheek aanmaken met daarin de gewenste mappen en directories.

Stap 4

Om een aangepaste bibliotheek te maken, opent u het mapvenster "Computer" door met de linkermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad te dubbelklikken. Klik in het navigatiepaneel eenmaal met de rechtermuisknop op de regel "Bibliotheken", plaats de muisaanwijzer op de regel "Nieuw" en klik in de aanvullende lijst die verschijnt op de regel "Bibliotheek". Daarna verschijnt er een nieuwe bibliotheek in het navigatiedeelvenster met de gemarkeerde naam Nieuwe bibliotheek. Voer uw aangepaste bibliotheeknaam in en druk op de Enter-toets op uw toetsenbord.

Stap 5

Klik eenmaal met de linkermuisknop op de gegenereerde locatiebibliotheek. De tekst "Nieuwe bibliotheek is leeg" verschijnt in het weergavegebied van het venster. Klik op de knop "Map toevoegen" en selecteer in het venster dat verschijnt de map waartoe u constant snelle toegang wilt hebben.

Stap 6

Om andere mappen aan de gebruikersbibliotheek toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en selecteert u de regel "Eigenschappen" in de lijst die verschijnt. Klik in het geopende venster op de knop "Map toevoegen …", selecteer de gewenste map en klik op de knop "Map toevoegen".

Stap 7

Om een bibliotheek te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de regel met de naam en klikt u op de regel "Verwijderen". Het besturingssysteem zal u vragen om het verwijderen van de bibliotheek te bevestigen, klik op de knop "Ja".

Stap 8

Om het formaat van het werkgebied van de navigatiebalk te wijzigen, beweegt u de muiscursor over de rechterrand. Zodra de muiscursor verandert van een gewone pijl in een tweekoppige pijl, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u de draadrand naar de gewenste kant.

Stap 9

Om een map toe te voegen aan het gedeelte "Favorieten" van het navigatiepaneel, gaat u naar de map waar de gewenste map zich bevindt. Sleep vervolgens de geselecteerde map naar de regel "Favorieten" in Windows Verkenner terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt.

Aanbevolen: