Verkenner Inschakelen

Inhoudsopgave:

Verkenner Inschakelen
Verkenner Inschakelen

Video: Verkenner Inschakelen

Video: Verkenner Inschakelen
Video: Windows 10 - Verkenner 2024, Mei
Anonim

In het Windows-besturingssysteem vormt de verkenner de basis van de grafische schil en implementeert het grootste deel van de mogelijkheden van de gebruiker bij het werken met bureaubladelementen, mappen en bestanden. Soms zorgt een storing ervoor dat de verkenner wordt losgekoppeld. In dit geval moet het opnieuw worden gestart.

Verkenner inschakelen
Verkenner inschakelen

instructies:

Stap 1

Veel Windows-gebruikers zijn bekend met het uitschakelen van Verkenner: alle snelkoppelingen verdwijnen van het bureaublad, de Start-knop en de taakbalk verdwijnen. De gebruiker ziet alleen de bureaubladachtergrond en het venster dat is geopend op het moment dat het programma crasht. Om de computer uit deze staat te krijgen, moet u de oorzaak van de situatie begrijpen en weten hoe u deze kunt oplossen.

Stap 2

De directe oorzaak van bovenstaande situatie is de beëindiging van het verkennerproces explorer.exe. Open Taakbeheer door op Ctrl + alt="Image" + Del te drukken en bekijk de lijst met processen. Onder hen zijn explorer.exe. Als u dit proces voltooit, wordt Explorer afgesloten en heeft u geen toegang meer tot uw bureaublad, bestanden en mappen.

Stap 3

Het is heel eenvoudig om het Explorer-proces te herstellen. Open Taakbeheer, selecteer uit het menu "Bestand" - "Nieuwe taak (Uitvoeren)". Voer in het geopende venster explorer.exe in en klik op OK. Explorer wordt gestart en binnen een paar seconden is de computer volledig hersteld. U verliest zelfs niet de gegevens die zijn geopend op het moment van het crashen van het programma.

Stap 4

Aangezien Explorer het belangrijkste hulpmiddel is voor interactie met een computer, proberen veel gebruikers deze op de een of andere manier te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld het QT Tab Bar-programma gebruiken om nieuwe mogelijkheden aan Explorer toe te voegen. U kunt hier meer over dit programma lezen:

Stap 5

Wanneer u een schijf of map opent, werkt u met Verkenner. Het kan ook worden opgeroepen via "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Verkenner". Als het programma op deze manier wordt geopend, toont het altijd de inhoud van de map "Mijn documenten", wat niet altijd handig is. Maar u kunt de Explorer-instellingen wijzigen zodat alle schijven worden weergegeven. Door vervolgens een verkenner-snelkoppeling op uw bureaublad te plaatsen, krijgt u een handig geconfigureerd hulpmiddel voor het werken met bestanden en mappen.

Stap 6

Om deze revisie uit te voeren, opent u: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het item "Verkenner" en selecteer in het contextmenu het item "Eigenschappen". Er wordt een venster geopend, u hebt een regel "Object" nodig met de tekst% SystemRoot% explorer.exe. Vervang de regeltekst door% SystemRoot% explorer.exe / n, / e, / select, C: en sla uw wijzigingen op. Merk op dat de C-schijf aan het einde van de regel wordt vermeld, de eerste schijf op de meeste computers.

Stap 7

Open nu Taakbeheer en beëindig het proces explorer.exe. Voer het opnieuw uit zoals beschreven aan het begin van het artikel. Open Start - Alle programma's - Accessoires - Verkenner opnieuw. U ziet een handige lijst met de schijven van uw computer. Maak indien nodig een snelkoppeling op het bureaublad: open "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" opnieuw, selecteer "Verkenner" met de rechtermuisknop en selecteer "Snelkoppeling maken". Sleep vervolgens de "File Explorer (2)" die op het bureaublad verschijnt en corrigeer desgewenst de naam.

Aanbevolen: