Hoe Windows Verkenner Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Verkenner Te Repareren
Hoe Windows Verkenner Te Repareren

Video: Hoe Windows Verkenner Te Repareren

Video: Hoe Windows Verkenner Te Repareren
Video: Windows verkenner aanpassen 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste oorzaken van het crashen van Windows Verkenner zijn virusinfecties of onjuiste installatie van enkele extra applicaties.

Hoe Windows Verkenner te repareren
Hoe Windows Verkenner te repareren

Noodzakelijk

  • - Microsoft Windows-installatieschijf;
  • - AVZ

instructies:

Stap 1

Druk tegelijkertijd op de functietoetsen Ctrl + Alt + Del om het hulpprogramma Windows Taakbeheer te starten en het tabblad Processen in het nieuwe hulpprogramma-dialoogvenster te openen.

Stap 2

Bepaal de aanwezigheid in de lijst van verschillende actieve systeemprocessen explorer.exe (de aanwezigheid van dergelijke processen bevestigt dat de computer is geïnfecteerd met virussen), start de computer opnieuw op in de veilige modus en scan het systeem op malware met behulp van de geïnstalleerde antivirus.

Stap 3

Start de AVZ-toepassing en open het menu "Bestand" van de bovenste werkbalk van het programmavenster. Selecteer het item "Systeemherstel" en pas de selectievakjes toe in de vakken "Bureaubladinstellingen herstellen" en "Verkennerinstellingen herstellen".

Stap 4

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Gemarkeerde bewerkingen uitvoeren" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" van het hoofdmenu van het systeem. Vouw het knooppunt Programma's toevoegen/verwijderen uit en verwijder alle verdachte toepassingen.

Stap 5

Plaats de installatieschijf in het station en open het menu Bestand op de bovenste werkbalk van het hulpprogramma Windows Taakbeheer. Specificeer Nieuwe taak om de opdrachtprompttool te starten en voer sfc / scannow in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in.

Stap 6

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de functietoets Enter te drukken en start de computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 7

Log opnieuw in in Veilige modus als Windows Verkenner niet kan worden hersteld en plaats de installatieschijf in uw station. Zoek de map i386 op de schijf en maak een kopie van het bestand explorer.ex_. Plaats de kopie in de root van uw C:\-station en hernoem het explorer.exe.

Stap 8

Roep het hoofdmenu van het besturingssysteem op door op de knop "Start" te drukken en ga naar het item "Uitvoeren" om de procedure uit te voeren voor het herstellen van de functionaliteit van de toepassing "Windows Verkenner". Voer de waarde regedit in het veld "Openen" in en bevestig de lancering van de "Register-editor" door op de knop OK te klikken.

Stap 9

Vouw de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / Microsoft / WindowsNT / CurrentVersion / Winlogon uit en selecteer de optie Shell. Specificeer het volledige pad naar de vereiste explorer.exe en bevestig uw keuze door op OK te klikken.

Stap 10

Keer terug naar het hulpprogramma Taakbeheer en open het contextmenu van het proces explorer.exe door met de rechtermuisknop te klikken. Geef de opdracht "Proces beëindigen" op en open het menu "Bestand" van de bovenste werkbalk van het verzendervenster.

Stap 11

Selecteer Nieuwe taak en voer cmd in het tekstvak in om de opdrachtprompttool te starten. Bevestig de uitvoering van de opdracht door op OK te klikken en voer de waarde Cd C: / in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in.

Stap 12

Bevestig de opdracht door op Enter te drukken en typ de waarde copy explorer.exe C: / Windows in het tekstvak van de opdrachtprompt. Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de Enter-toets te drukken en voer de waarde Ja in.

Stap 13

Start uw computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: