Hoe De Bestandsbeheerder Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsbeheerder Te Openen
Hoe De Bestandsbeheerder Te Openen

Video: Hoe De Bestandsbeheerder Te Openen

Video: Hoe De Bestandsbeheerder Te Openen
Video: 1 - bestandsbeheer voor Windows 10 : verkenner openen en weergave aanpassen 2024, Mei
Anonim

De bestandsbeheerder (ook bekend als de taakbeheerder) is een handig hulpmiddel voor het besturingssysteem waarmee u een bevroren proces of programma kunt uitschakelen en, indien nodig, een nieuw proces kunt starten. Doorgaans worden deze specifieke functies zelden gebruikt door een gewone gebruiker van een personal computer. Daarom wordt in bedrijven met bedrijfsnetwerken de toegang tot de taakbeheerder afgesloten door de beheerder. Wat als je deze functie nog steeds nodig hebt?

Hoe de bestandsbeheerder te openen
Hoe de bestandsbeheerder te openen

instructies:

Stap 1

Controleer de mogelijkheid om de bestandsbeheerder te openen. Als de situatie vergelijkbaar is met de hierboven beschreven situatie, d.w.z. uw personal computer maakt deel uit van het bedrijfsnetwerk en de beheerder heeft uw recht ingetrokken om de bestandsbeheerder te starten, dan kunt u in dit geval niets doen en kunt u deze functie niet gebruiken. Als u, wanneer u de bestandsbeheerder (taak) probeert te activeren in uw huis, op uw pc, een bericht verschijnt waarin staat dat deze functie is geblokkeerd door de beheerder, dan is er een ernstige reden tot bezorgdheid. Er is tenslotte geen beheerder op uw computer behalve u en dat zou ook niet moeten zijn. Misschien is dit allemaal een grap van kwaadaardige software.

Stap 2

Probeer alle beschikbare combinaties om Taakbeheer te starten. Druk achtereenvolgens op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Delete of Ctrl + Shift + Esc. Vergeet niet te proberen met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en het commando "Start Taakbeheer" te geven. Als dit allemaal niet helpt, ga dan verder met meer beslissende actie.

Stap 3

Voer de volgende manipulaties uit met het register. Klik op de Start-knop en vervolgens op Uitvoeren. Voer gpedit.msc in op de opdrachtregel. Daarna zou de Groepsbeleid-editor moeten starten. Volg de volgende route: "Gebruikersconfiguratie" -> "Beheersjablonen" -> "Systeem" -> "Functies" -> "Taakbeheer verwijderen". Controleer of het laatste item "aan" is. Wijzig deze waarde in uitgeschakeld of niet geconfigureerd. Deze actie zou moeten resulteren in de activering van de bestandsbeheerder (taakbeheerder). Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren. Als Taakbeheer om een onbekende reden weer wordt uitgeschakeld, kan dit een signaal zijn van virusactiviteit. Voer uw antivirusprogramma uit en controleer uw computer.

Aanbevolen: