De Schijf Van Het Besturingssysteem Opstarten

Inhoudsopgave:

De Schijf Van Het Besturingssysteem Opstarten
De Schijf Van Het Besturingssysteem Opstarten

Video: De Schijf Van Het Besturingssysteem Opstarten

Video: De Schijf Van Het Besturingssysteem Opstarten
Video: Installatie van het besturingssysteem met een codering van de harde schijf 2024, Mei
Anonim

We hebben een nieuwe schijf met een besturingssysteem gekocht en deze in de schijf gestoken, en deze wordt alleen geladen als het besturingssysteem actief is. Maar u moet het systeem opnieuw installeren. En wat moet er gebeuren? Moet ik de schijf gaan vervangen? Niets van dien aard - hij is in orde.

De schijf van het besturingssysteem opstarten
De schijf van het besturingssysteem opstarten

instructies:

Stap 1

Voer de BIOS-instellingen (Basic Input / Output System) van uw pc in. Om dit te doen, drukt u tijdens de eerste keer opstarten van de computer op de knop om het BIOS-instellingenmenu op te roepen. Het moederbord heeft in de regel een eigen opstartscherm en wordt weergegeven wanneer de computer opstart. Het is op het scherm van dit opstartscherm dat een hint wordt weergegeven welke toets moet worden ingedrukt om het BIOS-instellingenmenu op te roepen. Meestal zijn dit de Delete- of F2-toetsen.

Stap 2

Zoek de instellingen voor de opstartvolgorde van uw besturingssysteem. Het is moeilijk om ondubbelzinnig te zeggen hoe je het kunt vinden, omdat de presentatie van BIOS-instellingen op verschillende moederborden anders is. Zoek de instelling "Opstartvolgorde" of de instellingen "Eerste opstartapparaat", "Tweede opstartapparaat" en "Derde opstartapparaat" (respectievelijk het eerste, tweede en derde apparaat waarvan de computer zal opstarten).

Stap 3

Dus om een schijf met een besturingssysteem op te starten, plaatst u de cd / dvd op de eerste plaats (eerste opstartapparaat) (in sommige gevallen kan een specifiek schijfmodel worden aangegeven).

Stap 4

Nadat u deze wijzigingen heeft aangebracht, moet u ze opslaan. Om dit te doen, drukt u op de F10-toets op het toetsenbord en bevestigt u het opslaan van de wijzigingen in het bijbehorende dialoogvenster.

Stap 5

Plaats de schijf van het besturingssysteem in het station en start uw computer opnieuw op. Daarna zal de computer opstartinformatie van de schijf in de schijf lezen en het opstartprogramma dat op deze schijf is geschreven, zal een menu weergeven voor het installeren van het besturingssysteem of het laden van enkele belangrijke hulpprogramma's, indien aanwezig op de schijf. In sommige gevallen moet u op een willekeurige knop drukken om de computer de schijf in het station te laten laden, en het volgende bericht wordt op het scherm weergegeven: "Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd / dvd …". Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord.

Aanbevolen: