Port Forwarding Instellen

Inhoudsopgave:

Port Forwarding Instellen
Port Forwarding Instellen

Video: Port Forwarding Instellen

Video: Port Forwarding Instellen
Video: KPN Experiabox V10 port forwarding instellen 2024, April
Anonim

Port forwarding is een systeem waarmee je vanaf een extern netwerk/internet toegang krijgt tot een computer die zich in het lokale netwerk achter een router of router bevindt. De toegang kan worden georganiseerd door gegevens door te sturen naar de gewenste poort.

Port forwarding instellen
Port forwarding instellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - router;
  • - gelijkstroom++;
  • - Utorrent.

instructies:

Stap 1

Stel port forwarding in uw router in, bijvoorbeeld D-Link. Ga hiervoor naar de routerinstellingen, selecteer het item Geavanceerd en vervolgens Port Forwarding. Het maximum aantal regels dat in deze router kan worden aangemaakt voor het organiseren van port forwarding is vierentwintig. Vink het vakje voor de regel aan, voer de naam in. Selecteer vervolgens de toepassing waarvoor deze regel wordt uitgevoerd en het poortnummer. Voer het IP-adres in.

Stap 2

Configureer port forwarding in de DC++ applicatie. Ga in het programma naar het item "Verbindingsinstellingen". Selecteer in het veld Instellingen voor binnenkomende poorten Firewall voor handmatige poortdoorschakeling. Om het delen van bestanden binnen het netwerk te organiseren, voert u in het adresveld uw intranet-IP-adres in dat is verstrekt door de provider onder het contract.

Stap 3

Als u via internet met DC ++ moet werken, voert u het speciale adres in dit veld in. Voer in het veld "Poorten" de waarden in van de poorten waarop de client zal werken.

Stap 4

Ga terug naar de routerinstellingen en geef in het veld Openbare poort de waarde op van de poorten waarvandaan extern verkeer wordt omgeleid naar het subnet. Selecteer het type verkeer dat u wilt doorsturen. Geef ook het IP-adres van het intranet op waarnaar de router het verkeer zal doorsturen. Deze is te vinden in de LAN-verbindingsstatus.

Stap 5

Configureer port forwarding voor de Utorrent-app. Ga naar de programma-instellingen, selecteer het item "Verbinding" Specificeer de poort voor doorsturen in de router. Klik op de knop "OK", ga naar de instellingen van de router.

Stap 6

Configureer de doorstuurregel voor dit programma op dezelfde manier. Om deze applicatie correct te laten werken, hebt u een speciale adresservice nodig, u kunt deze verbinden met uw provider. Zonder dit kun je torrenting niet volledig uitvoeren, het neemt slechts een derde van je kanaal in beslag.

Aanbevolen: