Informatie Overzetten Van Een Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Informatie Overzetten Van Een Harde Schijf
Informatie Overzetten Van Een Harde Schijf
Anonim

De gebruiker moet mogelijk inhoud van de ene harde schijf naar de andere overbrengen. Het is gemakkelijk te doen - u hoeft alleen maar een tweede harde schijf op uw computer aan te sluiten en de gegevens over te dragen.

Informatie overzetten van een harde schijf
Informatie overzetten van een harde schijf

instructies:

Stap 1

Nadat u de computer hebt aangezet, verwijdert u de zijklep die toegang biedt tot het moederbord van de systeemeenheid. Draai hiervoor voorzichtig de bouten los die zich op de pc-systeemeenheid bevinden. Zoek de connectoren op het moederbord om de harde schijf aan te sluiten. Gebruik een IDE-kabel of SATA-kabel. De keuze hangt af van het type harde schijf aansluiting. Het aan te sluiten vermogen verschilt voor IDE- of SATA-apparaten.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op en controleer of de pc de harde schijf heeft gezien. Druk direct na het aanzetten van de computer op de F2- of Del-knop op het toetsenbord om het BIOS te openen. In het gedeelte met de titel Standaard CMOS-functies ziet u alle aangesloten apparaten: harde schijven of optische stations. Sluit het BIOS af zonder de wijzigingen op te slaan.

Stap 3

Start het besturingssysteem opnieuw op. Wacht terwijl Windows alle stuurprogramma's op uw harde schijf installeert en deze als media detecteert. Open het hoofdmenu van het besturingssysteem "Start", ga vervolgens naar "Configuratiescherm", vervolgens naar "Systeem en beveiliging" en vervolgens naar "Apparaatbeheer".

Stap 4

Open vanaf uw bureaublad of het menu Start Total Commander of Deze computer (wat u maar wilt). Selecteer de gegevens die moeten worden overgedragen en druk op de F6-knop en voer vervolgens in. Deze knoppen zijn relevant voor Total Commander. Door als externe harde schijf aan te sluiten, kunt u gegevens overdragen. Hiervoor heeft u een kabel nodig om verbinding te maken met uw pc en Mobile Rack. Er zijn ook speciale adapters, met hun hulp kunt u zowel IDE- als SATA-harde schijven aansluiten.

Stap 5

Nadat u alle bestanden naar een andere harde schijf hebt overgebracht, sluit u deze als primaire harde schijf op uw computer aan om de functionaliteit te testen. Houd er ook rekening mee dat dit problemen kan veroorzaken in het besturingssysteem. Maak back-ups van uw inhoud door ze te uploaden naar externe USB-drives of -drives.

Aanbevolen: