Een Categorie Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Categorie Toevoegen
Een Categorie Toevoegen

Video: Een Categorie Toevoegen

Video: Een Categorie Toevoegen
Video: Een categorie toevoegen 2024, Mei
Anonim

Categorieën en secties in het Joomla-beheersysteem zijn ontworpen om al uw materialen te groeperen. Dit gebeurt op deze manier: de sectie is een of meerdere categorieën waarin de materialen van de site zijn geplaatst. Elk van hen kan slechts in één categorie vallen.

Een categorie toevoegen
Een categorie toevoegen

Noodzakelijk

vaardigheden om met Joomla te werken

instructies:

Stap 1

Log in op uw Joomla-beheerderspaneel om een categorie aan te maken. Ga naar het menu "Inhoud", selecteer "Secties". Klik op de knop "Nieuw". Voer in het geopende venster de naam van de aan te maken sectie en een titel in, bijvoorbeeld "Nieuws".

Stap 2

Ga naar het menu "Inhoud", selecteer de optie "Categorieën". Klik op de knop "Nieuw". Voer in het geopende venster een titel en een naam in voor de aangemaakte categorie, bijvoorbeeld "Sportnieuws". Selecteer hieronder de gewenste rubriek waarin u de categorie wilt plaatsen. Klik bijvoorbeeld op het gedeelte "Nieuws". Sla uw wijzigingen op. Het toevoegen van categorieën is voltooid.

Stap 3

Zorg ervoor dat het aanmaken van de Joomla-categorie correct is gedaan. Om dit te doen, klikt u op het menu "Inhoud", beweegt u de cursor over het eerste tabblad, het bevat de inhoud van de site, verdeeld in secties, het gemaakte gedeelte zal erin verschijnen. Ga erin, klik hiervoor op het tabblad "Sectie-inhoud". U wordt naar een pagina geleid die een lijst met inhoud weergeeft. Klik op de knop "Nieuw". Voer in de editor die wordt geopend de naam van de pagina in, selecteer de aangemaakte categorie en sla de wijzigingen op.

Stap 4

Voeg nieuws toe aan de categorie. Ga hiervoor naar het beheerderspaneel van uw site. Klik op de hoofdpagina van het paneel op de knop "Nieuws / artikel toevoegen", u wordt naar de pagina-editor verplaatst. Maak op dezelfde manier een pagina, selecteer er een sectie voor en een categorie waar deze zal worden geplaatst, voer de naam van de link naar het artikel in.

Stap 5

Voeg de link naar de pagina toe aan het gewenste menu. Ga hiervoor naar het "Menu", klik op de knop "Nieuw". Klik in het geopende venster voor het maken van links op "Link" - "Content Object", markeer de gemaakte pagina. Voer de naam in en klik op "OK".

Aanbevolen: