Hoe Een Processor Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Processor Te Installeren
Hoe Een Processor Te Installeren

Video: Hoe Een Processor Te Installeren

Video: Hoe Een Processor Te Installeren
Video: Installing a CPU - How To: Basics 2024, September
Anonim

Er kunnen veel redenen zijn om een processor te vervangen: het verbeteren van de computerprestaties, het installeren van een nieuwe processor in plaats van een beschadigde oude, de wens om te experimenteren, enz. Het maakt niet uit waarom u de processor gaat vervangen, het is belangrijk hoe u dit doet om de "steen" zelf, het moederbord of andere apparatuur niet te bederven.

Hoe een processor te installeren
Hoe een processor te installeren

Noodzakelijk

  • processor
  • Koelpasta
  • Kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

De keuze van "steen".

Om ervoor te zorgen dat er zich geen moeilijkheden voordoen in de selectiefase, bestudeert u zorgvuldig de instructies voor uw moederbord en ontdekt u welke processormodellen geschikt zijn om ermee te werken. Het is belangrijk om rekening te houden met de socket, het aantal cores in de processor en de frequentie ervan.

Stap 2

De oude processor verwijderen.

Om de processor van het moederbord te verwijderen, draait u 3-4 schroeven los waarmee de koelventilator aan het moederbord is bevestigd, koppelt u het netsnoer van de ventilator los van het moederbord en verwijdert u het koellichaam met een koeler. Buig nu de veer terug die het deksel op de socket tegen de processor houdt. Verwijder voorzichtig de oude "steen" en zorg ervoor dat u de ranken niet aanraakt.

Stap 3

Een nieuwe processor installeren.

In feite moet u het volledige algoritme volgen dat in stap 2 is beschreven, en er nog een item aan toevoegen. Installeer de processor in de socket, sluit het deksel en breng koelpasta aan op de bovenkant van de processor. Gewoonlijk is een volume dat overeenkomt met het volume van de buisdop voldoende. Het moet worden aangebracht op het midden van de bovenzijde van de "steen". Plaats de heatsink met ventilator terug, schroef ze vast en sluit de voeding aan. Bij het installeren van het koellichaam, laat het een beetje rond de processor lopen. Hierdoor kan de koelpasta zich gelijkmatig verspreiden.

Aanbevolen: