Hoe Maak Je Digitale Video

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Digitale Video
Hoe Maak Je Digitale Video

Video: Hoe Maak Je Digitale Video

Video: Hoe Maak Je Digitale Video
Video: Zo maak je een SCHERMOPNAME | op Computer of Telefoon | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kan iedereen zichzelf als regisseur uitproberen. Bovendien zijn alle tools die hiervoor voorhanden zijn praktisch binnen handbereik. Nou ja, of ze wachten op de toekomstige Spielbergs en Polanski in de winkelrekken. Een voorbeeld van zo'n tool is Sony Vegas 10 video-editor.

Hoe maak je digitale video
Hoe maak je digitale video

Noodzakelijk

Sony Vegas 10-programma

instructies:

Stap 1

Open het programma en importeer de bestanden op basis waarvan je een video wilt maken. Klik hiervoor op het menu-item Bestand> Importeren> Media. U kunt de lijst met indelingen vinden die de Sony Vegas-editor kan gebruiken door op het vervolgkeuzemenu "Bestanden van het type" te klikken. Zoals u kunt zien, zijn er niet alleen videoformaten (avi, wmv, avc, enz.), maar ook grafische beeldformaten (jpeg, bmp,.

Stap 2

Alle geïmporteerde bestanden verschijnen in het deelvenster Projectmedia. Sleep een videobestand van daaruit naar de zogenaamde "tijdlijn" - dit is een gebied aan de onderkant van het programma, waarvan de bovenkant wordt omlijst door een tijdlijn. Zoals je kunt zien, verschenen er na het verplaatsen van het bestand twee tracks in de tijdlijn (of misschien zelfs meer als deze video meerdere audiotracks bevat): video en audio. Op dit moment vormen ze één geheel, maar ze kunnen worden losgekoppeld: klik met de rechtermuisknop op de track die u wilt "unsticken" en druk op de sneltoets U. Om weer samen te voegen, houdt u Ctrl ingedrukt, selecteert u beide tracks en drukt u op G.

Stap 3

Om een digitale film te maken, zal het moeilijk voor je zijn om zonder montage te doen, en de essentie van montage is het in stukjes snijden van de video en het verder manipuleren van die stukjes. Open de viewport door op Alt + 4 sneltoetsen te drukken, zodat u gemakkelijker kunt bewerken.

Stap 4

Klik met de linkermuisknop op de plaats van de baan waar je gaat knippen. Gebruik de linker- en rechtertoetsen op uw toetsenbord voor nauwkeurigere aanpassingen. Druk op S om een incisie te maken. Nu heb je twee stukken video, die je op dezelfde manier kunt manipuleren als een hele videotrack: verplaatsen, knippen, enz. Je kunt dezelfde acties doen met grafische en audiobestanden.

Stap 5

Als u titels moet toevoegen, maakt u eerst een nieuwe (tot nu toe lege) videotrack: klik met de rechtermuisknop in de vrije ruimte van de tijdlijn en selecteer Videotrack invoegen in het menu dat wordt geopend. Klik nu met de rechtermuisknop in de lege ruimte van de nieuw gemaakte track en selecteer Tekstmedia invoegen in de lijst. Er verschijnt een nieuw venster waarin u de grootte, het lettertype, de positie en andere eigenschappen van de titels kunt aanpassen. Als u klaar bent met de instellingen, sluit u gewoon het venster. Onthoud dat om de titeltrack zichtbaar te maken, deze altijd bovenop de rest van de videotracks moet staan.

Stap 6

Probeer met behulp van de beschrijving van de vorige stappen van de instructie uw eigen combinatie te maken. Om het resultaat op te slaan, klikt u op het menu-item Bestand> Weergeven als, specificeert u het pad om op te slaan, geeft u in het veld "Bestanden van het type" het vereiste formaat op en klikt u op "Opslaan". Er verschijnt een nieuw venster met het weergaveproces. Klik na voltooiing op de knop Map openen om naar de opslagmap te gaan en het resultaat te evalueren.

Aanbevolen: