Lagen Opnemen In Een Sjabloon

Inhoudsopgave:

Lagen Opnemen In Een Sjabloon
Lagen Opnemen In Een Sjabloon

Video: Lagen Opnemen In Een Sjabloon

Video: Lagen Opnemen In Een Sjabloon
Video: Sjablonen installeren in Microsoft Word 2019 2024, Mei
Anonim

Afbeeldingen in psd-formaat, in stukjes gesneden en klaar om te worden overgebracht naar de broncode van webpagina's, worden meestal sjablonen genoemd. Er zijn dergelijke halffabrikaten voor het maken van bijvoorbeeld kalenders, artistiek vormgegeven portretten, enz. Vaak bevatten sjablonen, naast de hoofdafbeelding, verschillende extra opties die standaard niet zichtbaar zijn. Om ze te zien, moet u de zichtbaarheid van de bijbehorende afbeeldingslagen inschakelen.

Lagen opnemen in een sjabloon
Lagen opnemen in een sjabloon

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start de grafische editor en open het sjabloonbestand daarin. Photoshop ondersteunt de meeste functies van het besturingssysteem, dus u kunt het psd-bestand laden door het eenvoudig naar het programmavenster te slepen en neer te zetten.

Stap 2

Om lagen in deze applicatie te beheren, is er een speciaal paneel, dat "Lagen" wordt genoemd in het menu en referentiemateriaal. Als u het niet ziet in de interface van de editor, opent u het gedeelte "Venster" in het menu, zoekt u de naam van dit paneel erin en klikt u met de muis. U kunt het menu niet gebruiken - door op de "sneltoets" F7 te drukken, wordt ook het lagenpaneel geopend.

Stap 3

Zoek de laag die de gewenste afbeelding bevat. Aan de linkerrand van de rij in het paneel bevindt zich een veld waar het beeld van het oog zichtbaar is voor de momenteel zichtbare lagen, maar niet voor de verborgen lagen. Als u met de linkermuisknop op dit lege veld klikt, wordt de zichtbaarheid van zowel de laag als de miniatuur met het oog ingeschakeld. Hetzelfde kan worden gedaan via het gedeelte "Lagen" in het grafische editormenu - selecteer daarin "Lagen weergeven".

Stap 4

De afbeelding die u nodig hebt, kan uit verschillende structurele eenheden bestaan, dan moet u deze bewerking met elk van hen uitvoeren. Als het echter een sjabloon van professionele kwaliteit is, worden de elementen van elke versie van de afbeelding gegroepeerd en in afzonderlijke mappen geplaatst. In dit geval hoeft u de zichtbaarheid van elke laag niet in te schakelen, het is voldoende om dit te doen met de regel van de overeenkomstige map in het lagenpaneel.

Stap 5

Zichtbaarheid inschakelen is mogelijk niet voldoende om de verborgen afbeelding te zien - deze kan worden verborgen door de inhoud van de lagen in de bovenste rijen van het deelvenster Lagen. Voer in dit geval de tegenovergestelde bewerking uit met de storende elementen van de structuur van de afbeelding - schakel hun zichtbaarheid uit door op het veld met het oogpictogram te klikken.

Stap 6

Soms is de structuur van de lagen zodanig dat er slechts één laag zichtbaar moet zijn om een van de varianten van de afbeelding weer te geven. In dit geval is het handig om een methode te gebruiken die, tegelijkertijd met het inschakelen van de weergave van de laag, deze voor alle anderen uitschakelt. Het geheim van deze methode is eenvoudig: wanneer u op het oogpictogram klikt, houdt u de Alt-toets ingedrukt.

Aanbevolen: