Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen

Inhoudsopgave:

Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen
Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen

Video: Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen

Video: Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen
Video: Maak van jouw foto een sjabloon 2024, Mei
Anonim

Op internet vindt u een groot aantal gratis fotosjablonen voor elke smaak. U kunt kiezen voor een kadersjabloon, een sjabloon met kalender- of begroetingsletters, een sjabloon in de vorm van een menselijke figuur, enzovoort. Er zijn ook sjablonen voor verschillende foto's - koppels, familie of groep. U kunt een foto die op deze manier is ontworpen voor gebruik op internet opslaan of afdrukken.

Een sjabloon over een foto heen leggen
Een sjabloon over een foto heen leggen

instructies:

Stap 1

Zoek de foto die u wilt ontwerpen met de sjabloon. Download een sjabloon dat past bij uw fotografie (meestal in png- of psd-indeling) van een van de gratis foto- en ontwerpwebsites. In dit voorbeeld wordt een framesjabloon gebruikt.

Stap 2

Vergelijk de grootte van de sjabloon en de foto. Als ze verschillen, maak ze dan gelijk in hoogte of breedte met behulp van het menu-item "Afbeelding - Afbeeldingsgrootte". Onthoud dat het beter is om de grotere afbeelding te verkleinen in plaats van de kleinere te vergroten om de beste kwaliteit materialen te behouden.

Stap 3

Open de sjabloon en foto in de grafische editor van Adobe Photoshop. U hebt het palet "Lagen" nodig. Het wordt geopend als u op F7 drukt. Plaats in de werkruimte twee vensters naast elkaar - met een foto en met een kader. Maak een venster met een kader actief door er met de muis op te klikken.

Stap 4

Zorg ervoor dat één laag zichtbaar moet zijn in het lagenpalet - waarop het frame zich bevindt. Nu kunt u deze laag met de muis in het fotobestandsvenster slepen, zodat het kader bovenaan staat. Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u de laag verplaatst - dan zal het kader precies ten opzichte van de randen van het bestand liggen.

Stap 5

Kijk of je tevreden bent met het resultaat. Misschien wil je de foto kleiner maken? Om dit te doen, moet u, voordat u de foto schaalt, de achtergrondlaag in een normale laag veranderen. Dubbelklik hiervoor op de naam van de laag. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u een nieuwe naam voor de laag kunt invoeren - standaard "Laag 0". De overige parameters zijn de kleur die zal worden gebruikt om de laag in het palet aan te duiden, de overvloeimodus en transparantie van de lagen hoeven niet te worden gewijzigd.

Stap 6

Verklein indien nodig de foto onder het frame. Selecteer de "Verplaatsingstool" in de werkbalk. Het pictogram van dit gereedschap is een kleine zwarte pijl met een kruis ernaast. Het is de eerste van boven in de werkbalk. Het kan ook worden opgeroepen door op de "V"-toets te drukken. Let op: in het tool-instellingenpaneel, dat zich bovenaan de programmawerkruimte bevindt, moet het selectievakje "Toon transformatiebesturingselementen" worden aangevinkt.

Stap 7

Klik op een van de vierkanten die voor je verschijnen. De stippellijn moet veranderen in een ononderbroken lijn. Zoek het kettingpictogram in het paneel met gereedschapsinstellingen (bovenaan de programmaruimte) en klik erop. Dit is nodig om de afbeelding proportioneel te verkleinen.

Stap 8

Verklein of vergroot de laag met de muis terwijl u de Shift + Alt-toetsen ingedrukt houdt. Zodra de foto het gewenste formaat heeft, klikt u op het vinkje, dat zich dichter bij de rechterbovenhoek van de werkruimte bevindt. Het doorgestreepte cirkelpictogram ernaast stelt alle wijzigingen in de laaggrootte opnieuw in.

Stap 9

Als het resultaat u bevalt, slaat u de foto onder een nieuwe naam op via het menu-item "Bestand - Opslaan als" in jpg-formaat.

Aanbevolen: