Lagen Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Lagen Uitschakelen
Lagen Uitschakelen

Video: Lagen Uitschakelen

Video: Lagen Uitschakelen
Video: D-DAY IN THE PACIFIC (Part 2): Americans Hunt Down The Imperial Fleet | Battle 360 | History 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met grafische bestanden in Photoshop kan het nodig zijn om enkele van de lagen waaruit de afbeelding bestaat uit te schakelen. Dit wordt gedaan met behulp van de juiste optie van het menu Lagen of via het lagenpalet.

Schakel lagen uit
Schakel lagen uit

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - een bestand met meerdere lagen.

instructies:

Stap 1

U kunt lagen in een bestand met meerdere lagen uitschakelen met de optie Lagen verbergen in het menu Laag. Deze optie kan van invloed zijn op meerdere objecten. Om de uit te schakelen lagen te specificeren, opent u het palet Lagen met de optie Lagen van het menu Venster en houdt u Ctrl ingedrukt en klikt u op de geselecteerde objecten. Om meerdere lagen achter elkaar in het palet te selecteren, kunt u de eerste selecteren, op de Shift-toets drukken en op de laatste laag klikken.

Stap 2

Een andere manier om lagen uit te schakelen, is door op het oogpictogram te klikken, dat u links van het laagpictogram kunt zien. Het is niet nodig om lagen te selecteren met deze methode. Als een reeks lagen is geselecteerd in het document waarmee u werkt, heeft het uitschakelen van een ervan door op de miniatuur te klikken geen invloed op de andere geselecteerde afbeeldingen.

Stap 3

Door de optie uit het menu Laag te gebruiken en op het pictogram in het palet te klikken, kunt u de laag met de afbeelding, de aanpassingslaag met het filter, het slimme object, gegroepeerde lagen en de afbeelding op basis waarvan het uitknipmasker werd opgericht. Hierdoor is de laag met de afbeelding of het slimme object niet meer zichtbaar in het documentvenster en verdwijnt het filtereffect.

Stap 4

Als u een laag uitschakelt waarop een uitknipmasker is toegepast, verdwijnt die laag uit het documentvenster. Als u een object verbergt dat onder deze laag ligt, verdwijnen het object zelf en de laag erboven.

Stap 5

Om gegroepeerde lagen volledig uit te schakelen, klikt u op het zichtbaarheidspictogram aan de linkerkant van de groep. Met Photoshop kunt u echter selectief lagen binnen een groep uitschakelen. Om van deze mogelijkheid te profiteren, breidt u de groep uit door op het pijlpictogram te klikken en de vereiste lagen uit te schakelen. Als u een van de lagen van een uitgeschakelde groep zichtbaar probeert te maken, worden alle samenstellende afbeeldingen ingeschakeld.

Stap 6

De achtergrond in een enkellaags bestand kan niet worden uitgeschakeld zonder de afbeelding te transformeren. Door de achtergrondafbeelding in een laag te veranderen met de optie Laag van achtergrond in de groep Nieuw van het menu Laag, kunt u met deze afbeelding doen wat u maar wilt. Nadat u een kopie van de achtergrondlaag hebt gemaakt met de combinatie Ctrl + J, wordt de achtergrond ook beschikbaar om uit te schakelen.

Aanbevolen: