Hoe Lagen Te Vouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Lagen Te Vouwen
Hoe Lagen Te Vouwen

Video: Hoe Lagen Te Vouwen

Video: Hoe Lagen Te Vouwen
Video: Оригами попугай. Как сделать легкий бумажный попугай без ножниц 2024, April
Anonim

De mogelijkheid om afbeeldingen in lagen te maken en te bewerken, is een van de krachtigste tools in moderne grafische editors. Het zou veel aan effectiviteit verliezen als het niet de mogelijkheid had om dergelijke lagen selectief samen te voegen. In de grafische editor Adobe Photoshop zijn er meer dan genoeg manieren om lagen te verbinden.

Hoe lagen te vouwen
Hoe lagen te vouwen

instructies:

Stap 1

Start de grafische editor en schakel de weergave van het lagenpaneel in zijn interface in, als het niet in het programmavenster staat. Open hiervoor het gedeelte "Venster" in het menu en selecteer het item "Lagen" of druk gewoon op de f7-toets. Open of maak vervolgens een document met alle lagen die moeten worden samengevoegd.

Stap 2

Als u slechts twee boven elkaar liggende lagen in het lagenpaneel wilt verbinden, klikt u met de rechtermuisknop op de bovenste en selecteert u de regel "Samenvoegen met vorige" in het contextmenu. Deze opdracht komt overeen met de sneltoets ctrl + e. Als de vereiste lagen niet op aangrenzende lijnen staan, kan de onderste eerst met de muis dicht bij de bovenste worden gesleept.

Stap 3

Als absoluut alle zichtbare lagen moeten worden samengevoegd, klik dan met de rechtermuisknop op een van deze lagen en selecteer de regel "Zichtbaar samenvoegen" in het contextmenu. De sneltoets shift + ctrl + e kan voor deze opdracht worden gebruikt.

Stap 4

Als u een groep lagen wilt combineren die zich op verschillende niet-aangrenzende niveaus in de werkbalk bevinden, selecteert u eerst alle lagen die u nodig hebt. Dit kan door ze allemaal aan te klikken met de linkermuisknop terwijl je de ctrl-toets ingedrukt houdt. Klik daarna met de rechtermuisknop en selecteer de regel "Lagen samenvoegen" in het contextmenu.

Stap 5

Als het nodig is om een groep lagen te combineren, waarvan ten minste één tekst, een vorm of een object van een ander type dan de gebruikelijke afbeelding, dan moeten dergelijke lagen van tevoren worden voorbereid. Klik met de rechtermuisknop op de laag en kies Lagen rasteren in het menu. Daarna kunt u de lagen op de gebruikelijke manier samenvoegen.

Stap 6

Sla het bewerkte document op in psd-indeling als u van plan bent om de lagen verder te wijzigen. Als dit niet nodig is, gebruik dan de sneltoetscombinatie ctrl + alt="Afbeelding" + shift + s om het dialoogvenster voor afbeeldingsoptimalisatie te openen en sla vervolgens een van de standaard afbeeldingsindelingen op in een bestand.

Aanbevolen: